Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Sacha de Boer

Sacha de Boer (geen Sasha de Boer of Sascha de Boer dus) is geboren in Amsterdam op 9 april 1967. Ze is in Nederland bekend geworden als presentatrice van het NOS Journaal en heeft in 2013 een grote carrière switch gemaakt.

Jeugd van Sacha

Sacha de Boer is opgegroeid in Weesp. Haar vader was huisarts. Ze heeft naar eigen zeggen een fijne, brave jeugd gehad. Ze hield heel erg veel van paardrijden en samen met haar moeder gingen ze overal naartoe om te kunnen rijden. Ook had Sacha al op vroege leeftijd een passie voor fotografie. Toen ze zeven jaar oud was kreeg ze een camera in handen, en deze wilde ze het liefst niet meer loslaten. Sacha was geen standaard puber, waarschijnlijk omdat haar ouders haar zo vrij lieten. In Hilversum zat ze op het plaatselijk lyceum.

Studie

Na haar middelbare schooltijd is Sacha de boer psychologie gaan studeren omdat ze geïnteresseerd was in het functioneren van de menselijke psyche. Dit kwam voornamelijk doordat haar vader huisarts was en hierdoor wel eens te maken kreeg met mensen die soms een steekje los hadden zitten. Maar omdat er te veel andere dingen waren die Sacha wilde doen is ze gestopt met de studie psychologie en is ze communicatiewetenschappen gaan studeren. Dit deed ze in Amsterdam en hier kreeg ze ook haar eerste baantjes

Baantjes en Carrière

Sacha de BoerTijdens haar studie is Sacha de Boer gaan werken bij AT5. Ze werkte hier met veel plezier als verslaggeefster. Toen ze haar studie af had wilde ze zich richten op de grotere omroepen en solliciteerde ze bij zowel Veronica als RTL, maar niemand was geïnteresseerd. Daarom is ze uiteindelijk bij radio 10 gaan werken. Hier heeft Sacha het nieuwsleven goed onder de knie gekregen. AT5 nam weer contact met Sacha op omdat hun nieuwslezer ziek was geworden. Ze vroegen aan Sacha of ze misschien de vervangende nieuwslezeres wilde zijn. Tot haar eigen verbazing vond ze het hartstikke leuk en AT5 vroeg haar dan ook om te blijven. Doordat ze bij AT5 nu regelmatig op de buis verscheen kregen de grote omroepen die haar destijds hadden afgewezen spijt en boden haar een baan aan. Zo is ze in het nieuwslezen gerold, terwijl dit eigenlijk helemaal niet haar ambitie was. In 2013 nam Sacha het besluit dat ze wilde gaan stoppen met nieuwslezen en zich wilde gaan richten op haar carrière als fotografe. Deze carrière switch kwam voor veel mensen onverwachts, maar Sacha had altijd al een affiniteit met fotografie. Annechien Steenhuizen is de opvolgster van Sacha de Boer.

Relatie en Huwelijk Sacha de Boer

Sacha de Boer heeft op dit moment een relatie met Rick Nieman. Sacha en Rick zijn gelukkig getrouwd. Rick Nieman is RTL 4-nieuwslezer. Doordat ook hij bij het nieuws werkte, maar dan bij RTL in plaats van NOS, zijn ze af en toe wel eens rivalen van elkaar. Desondanks praten Sacha en Rick altijd heel veel met elkaar over hun werk en hun dagelijkse bezigheden. Rick en Sacha hebben besloten om geen kinderen te nemen. Sacha heeft zelf een hekel aan alle mensen die maar vinden dat als je gelukkig getrouwd bent, je ook maar kinderen moet nemen. Ze is tevreden met het leven dat ze nu heeft en is enorm blij met haar carrière als fotografe.

One comment

  1. Jules Vismale

    Als ik vroeger naar Sacha de Boer keek op het NOS-Journaal vond ik het altijd fijn om haar stem te horen maar vooral als ze was gekleed in een strakke jeans. Soms deed ze me ook sterk denken aan een echte stoere “mankerel” en was ze als meisje vast een echte tomboy. Toch ga ik er van uit dat Sacha als meisje ook lang niet altijd zo’n brave jongedame was en is ze ongeveer van mijn generatie waar ouderwets opvoeden (wat later drastisch zou verminderen) nog hoog in het vaandel stond. Zo las ik ook eens in de Privé dat Sacha buiten de studio in Hilversum zelfs liever een spijkerbroek of een olijfgroene legerbroek droeg dan een rok. Ze was altijd heel beleefd naar het publiek en steeds recht voor haar raap. En misschien is het voor Sacha en haar man ook maar goed dat ze geen kinderen nemen daar het kroost van sommige beroemde personages vaak doodongelukkig worden van de roem die hun ouders evengoed kan benadelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code