Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Annechien Steenhuizen

De belangrijkste presentatrice van het NOS Journaal, Annechien Steenhuizen, werd geboren op 12 mei 1977 in Amersfoort. In Scherpenzeel bracht zij haar kinderjaren door en op haar tiende verhuisde ze naar Doorn. Hier heeft ze gewoond tot aan het einde van haar middelbare schooltijd. Na haar middelbare school koos Annechien er voor Journalistiek te gaan studeren in Utrecht. Zij heeft haar studentenjaren dan ook doorgebracht in het levendige Utrecht waar zij op kamers woonde. De School voor Journalistiek was voor Annechien de enige optie: “Toen had ik nog zo’n romantisch idee dat je de hele wereld overging en allerlei onrecht aan de kaak stelde”.

Studie en Carrière

Annechien SteenhuizenTijdens haar studietijd heeft Annechien stage gelopen bij Radio M in Utrecht, en heeft ze gewerkt als redactrice voor RTL Nieuws. Haar laatste stage adres, RTL Nieuws, was een groot succes en ze wordt na haar stage dan ook gevraagd om bij RTL te komen werken. Hier krijgt Annechien haar eerste baan als redactrice op twee verschillende redacties; 5 in het land en RTL Nieuwsmagazine. Haar werk bestond voornamelijk veel uit schrijven en achter het bureau zitten en dit was zij na drie jaar dan ook een beetje zat: “Ik zat dan aan de telefoon, mensen te interviewen en dan ging de verslaggever het leuke werk doen. In mijn optiek dan.”. Omdat Annechien op dat moment besloot iets nieuws te zoeken kwam ze uit bij haar oude stageplek Radio M. Hier werd zij met open armen ontvangen en mocht ze eindelijk ook zelf als verslaggever op pad.
Annechien heeft een echte voorliefde voor de radio en is dan ook weer helemaal op haar plek bij Radio M in Utrecht. Hier is ze een geliefd college en wordt ze al snel door RTV Utrecht gevraagd om ook programma’s voor de televisie te presenteren. Hier heeft ze gewerkt aan programma’s als Bureau Hengeveld en ook presenteerde ze het lokale nieuws van U Vandaag. Enige tijd later kon ze ook het programma Verleden van Utrecht presenteren. Ze heeft zeker niet stilgezeten daar bij RTV Utrecht want inmiddels heeft ze het ook geschopt tot Jakhals bij De Wereld Draait Door. Hoewel ze een tijdje voor De Wereld Draait Door heeft gewerkt paste de baan niet zo goed bij haar eigen visie en dus besloot Annechien om een eigen bedrijf op te zetten waarbij ze zichzelf verhuurt als dagvoorzitter en waarbij ze voice-overs inspreekt.

Het NOS Avontuur

Helaas was haar vertrouwen in haar eigen bedrijf met de komst van de economische crisis niet groot genoeg en nam ze de gok te solliciteren voor de functie van presentatrice bij het NOS Journaal op 3. Ze wordt aangenomen en werkt voortaan als presentatrice waarbij het programma NOS Journaal op 3 zich richt op jongeren en jongvolwassenen. Hier gaat haar grote wens in vervulling door niet alleen een presentatrice te zijn, maar ook op de redactie mee te werken en te zoeken naar geschikte nieuwsitems.
In 2011 komt er een vacature vrij bij NOS Journaal omdat Eva Jinek vertrekt naar WNL. Annechien werd gevraagd om deze vacature op te vullen en dit was dan ook een te grote kans en eer om dit aan zich voorbij te laten gaan. In de zomer van dit jaar is het voortaan Annechien Steenhuizen die het zes uur journaal van de NOS presenteert. Nog niet zo’n lange tijd geleden werd bekend dat Annechien het acht uur journaal over zal nemen van Sasha de Boer. Dit doet ze nu nog steeds. Ze staat hierbij bekend als een geliefde presentatrice met een goed gevoel voor mode!

Op 1 september 2012 beviel ze van haar dochtertje Vesper en in november 2014 beviel ze van haar zoontje Riff.

 

12 Comments

 1. J. Gorter- de Bes

  De presentatie van Annechien is prima.
  De kleding die ze aanheeft klopt van geen kanten, doordat er geen coupenaden zijn trekt en of rimpelt alles rond en bij haar borsten. En dat zie ik bijna iedere keer als zij het Journaal presenteert. Ik heb geen idee of daar al eens door kijkers is op gelet of gewezen.
  Alles wat ze draagt van een stretch stof gemaakt, maar niet echt ‘af’, en perfect.
  Met vriendelijke groet,
  Janneke Gorter- de Bes

  1. Ik vind Annechien een geweldige representatrice , maar……..soms haar kledingkeuze.
   Zoals vandaag, die roze jurk met zwartkanten kraag. WIE DOET HAAR DAT (lett) AAN???????
   Annechien koop wat meer mooie mantelpakjes , meid, ook wat meer kleurig
   misschien!!

 2. patricia

  Het is niet belangrijk, wat ze aanheeft of hoe ze praat. Ik vind dat een nieuwslezer niet mag afleiden van wat zij/hij vertelt zonder al te veel versprekingen, daar gaat het tenslotte om. Bovendien komt ze aardig en professioneel over op mij!

 3. Willem Robert van Dijk

  Sophisticated, onderkoeld type qua uitstraling.
  Grammaticaal en presentatie goed met mooie dictie.
  Komt alleen enigszins ‘ gevoelloos ‘ over – met name tijdens interactie met collegae.
  Iets meer expressie kan geen kwaad ( zie Rob Trip – de maestro ).
  Maar wellicht dat het moederschap hierin kan bijdragen.

  Willem Robert van Dijk

 4. Els

  Beste Annechien,

  Tijdens de inval met revolver van die student vroeg ik me opeens af waar jij toch was! Voor mijn gevoel had ik je al maanden gemist. Nu begrijp ik dat je met zwangerschapsverlof bent, van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje Riff.
  Gelukkig dus niets aan de hand…..hoop je binnenkort weer te zien bij het NOS Journaal.

  Met vriendelijke groet,
  Els

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

code