Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Rick Nieman

Rick Nieman, vooral bekend als nieuwslezer en journalist voor RTL4 Nieuws, is geboren op 9 november 1965 te Amsterdam. Zijn middelbareschooltijd heeft hij doorgebracht op het Keizer Karel College. Na deze periode vertrok hij op 17-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten. Hier begon hij aan zijn studie journalistiek aan de Roosevelt University in Chicago. De ambitieuze nieuwspresentater had hierna nog geen genoeg van zijn studentenbestaan en besloot nog een studie in internationale betrekkingen te doen aan de University of Southern California in Los Angeles.

Carrièretijger

rick nieman

De eerste stappen op carrière-gebied nam Rick Niemand toen hij ging werken voor de European Business Weekly. Hiervoor deed hij verslag over financiële situaties. Na een tijd voor dit bedrijf gewerkt te hebben, is hij overgestapt naar CNN in London. Ook hier was hij financieel verslaggever. Toch besloot hij om terug te gaan naar Nederland om hier een carrière te beginnen. Zo begon hij in 1996 zijn loopbaan bij RTL Nieuws. Hij presenteerde het ‘Half Acht Nieuws’ samen met Suzanne Bosman. Later werd Suzanne opgevolgd door Daphne Lammers en sinds 2014 is zijn nieuwe nieuwspartner Merel Westrik. Maar Rick heeft niet alleen maar voor RTL nieuws gewerkt. Zo heeft hij het programma 2Vandaag en Veronica nieuwslijn gepresenteerd. Hij bleek ook goed discussies te kunnen leiden en deed dit voor de programma’s ‘De Kwestie’ en ‘Nieuws aan tafel’. Dat hij veel interesse heeft voor internationale betrekkingen en politiek wordt duidelijk wanneer er naar zijn loopbaan bij RTL 7 wordt gekeken. Voor RTL 7 heeft hij interviews gedaan met binnen- en buitenlandse politieke grootheden zoals Hilary Clinton en Jan Peter Balkenende. Daarnaast heeft hij veel verkiezingsuitslagen en debatten gepresenteerd. Dat hij ook een sportliefhebber is blijkt wanneer hij in de zomer van 2012, vanuit Londen, het programma ‘de Spelen’ over de Olympische spelen presenteert.

Gelukkig in de liefde

Rick Nieman is getrouwd met Sacha de Boer die het nieuws presenteerde voor het NOS. Zij hebben samengewerkt voor het programma Veronica nieuwslijn. De vonk zal hier overgesprongen zijn en uiteindelijk zijn zij in 2002 getrouwd. De exacte trouwdatum was op Valentijnsdag, 14 februari 2002. Sacha en Rick hebben besloten geen kinderen te nemen. Rick heeft een dochter, Cammilla Nieman, uit een vorige relatie. Hij heeft altijd geprobeerd haar uit de spotlights te houden. Sacha werkte voor NOS en Rick voor RTL4 Nieuws. Hoewel zijn dus eigenlijk concurrenten waren, heeft dit nooit invloed op hun relatie gehad; zij zijn nog steeds gelukkig getrouwd.

Wie schrijf die blijft

Rick Nieman heeft ook laten zien dat hij overweg kan met de pen. Zo heeft hij het boek ‘Is er nog Nieuws?’ geschreven. In dit boek beschrijft hij wie nou bepaalt wat nieuws is en wat nieuws überhaupt is. In dit boek geeft hij op een persoonlijke en duidelijke manier zijn visie op het nieuws. Rick kreeg hierna de smaak te pakken en bracht in 2008 opnieuw een boek uit. In het boek ‘Goeroe-methode’ vat Rick de interviews die hij had met de meest toonaangevende zakelijke denkers van dit moment samen. Het is een boek dat gaat over leiderschap, marketing, concurrentie, creativiteit en strategie. Ook schrijft hij regelmatig een blog voor onder andere de Libelle of voor RTL4 Nieuws.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code