Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Merel Westrik

Merel Westrik is geboren op 1 november 1979 in Amsterdam. Ze heeft in Utrecht gestudeerd aan de school voor journalistiek. Dit heeft ze altijd met veel passie en inzet gedaan, en het was voor haar dan ook een grote beloning toen ze tijdens haar studie bij AT5 aan de slag mocht gaan. Haar carrière begon hier op 1 december 2001 als stagiaire. Bij AT5 waren ze erg onder de indruk van Merel Westrik en ze mocht dan ook al snel op pad als verslaggeefster voor deze zender, en dat ging haar goed af. Ze heeft hij At5 verschillende programma’s gepresenteerd als De Zwoele Stad en Kort Amsterdams. In 2011 kreeg ze de kans om bij WNL te gaan werken.

Merel en WNL

Toen Merel Westrik overstapte naar WNL kon haar geluk niet op. Eindelijk zou ze op nationale televisie te zien zijn. Wij WNL presenteert ze het ochtendprogramma Vandaag de Dag, vaak samen met Eva Jenik. Vandaag de dag was erg blij met deze twee jonge gezichten, en Merel deed het hier dan ook erg goed. In 2012 is ze zelfs gevraagd om haar eigen praatshow te presenteren: Half 8 Live!. Half 8 Live! Was destijds een vervanger voor het alom bekende programma De Wereld Draaid Door. Want tijdens de zomer waren er geen uitzendingen van De Wereld Draait Door, en dus kon Merel haar eigen gang gaan in haar eigen show. Dit was voor haar een droom die uit kwam.

RTL

Merel-WestrikNiet veel later werd er bekend dat er ook een andere droom zou uitkomen. Toen Suzanne Bosman weg ging bij RTL Nieuws, en naar de Publieke Omroep verhuisde, koos Merel er voor om te solliciteren voor de baan van presentatrice bij RTL Nieuws. Vanaf 1 april 2014 presenteert Merel het RTL Nieuws. Merel liet weten het een enorme eer te vinden om het RTL Nieuws te mogen presenteren, en stiekem was ze eigenlijk ook best trots toen ze te horen kreeg dat ze voor deze baan was uitgekozen. Bij WNL was het altijd vroeg opstaan voor Merel, maar met haar nieuwe baan bij RTL heeft ze hier geen last meer van. Eindelijk komt een normaler sociaal leven weer in zicht en daar is ze dan ook heel erg blij om. Bovendien is ze ontzettend enthousiast over het team waar ze bij RTL Nieuws mee samenwerkt. Merel is overigens ook heel erg blij dat ze nu ook meer betrokken wordt bij het productieproces. Het was natuurlijk even schrikken voor WNL dat ze afscheid moesten nemen van Merel, maar gelukkig was iedereen heel erg trots op haar.

Populaire Dame

Dat Merel Westrik een populaire dame is bewijst zich maar weer eens als we haar naam proberen te googlen. Zoektermen als Merel Westrik string en Merel Westrik billen zijn maar wat populair! We moeten al deze zoekende mensen helaas teleurstellen. We hebben erg ons best gedaan maar een Merel Westrik naakt levert helaas geen pikante foto’s op. Maar Merel kan zeker trots zijn; ze staat immers op nummer 97 in de top fhm 500 mooiste vrouwen van Nederland. Maar een fotoshoot in de playboy zit er voor Merel Westrik zeker niet in. Niet zozeer omdat de Playboy haar niet wil hebben, maar meer omdat Merel dit zelf niet ziet zitten.

Relatie Merel Westrik

Sinds Oktober 2012 kwam naar buiten dat Merel Westrik een nieuwe vriend heeft: Patrick Maes. Op het moment van schrijven is Merel Westrik (nog) niet getrouwd. Voorheen had ze ook een relatie met verslaggever Sebastiaan Meijer, van de NOS, maar deze relatie liep na lange tijd stuk.

2 Comments

 1. C. de Bee

  Merel is een verademing sinds Suzanne Bosman. Echter: we snappen niet dat het RTL-nieuws nog altijd de veel oudere Rick Nieman wel handhaaft. Die kan de letter r nooit goed zeggen. Een schande. Normaal is de zogenaamd tongpunt-r; anders de brouw-r. Maar wat hij er soms van maakt…
  De andere wissel vind ik erg jammer. De erg sympathieke Zwolse dame keek nooit ook maar een beetje chagrijnig, maar die er nu naast Roelof Hemmen staat kijkt nog zuur als ze al een beetje glimlacht. Dat is een achteruitgang.

 2. Bepske van den Heuvel

  Ik ben het absoluut eens met eenieder die vindt, dat Merel een zeer sympathieke verschijning is.
  Echter voor het lezen van het nieuws vind ik haar persoonlijk totaal niet geschikt. Haar stem is te donker/dof en als ik niet KIJK naar het Journaal, kan ik haar nauwelijks verstaan. Het kost me in ieder geval veel meer moeite en ik vind het een verademing als haar collega het dan overneemt.
  Het kan zijn dat er technisch een oplossing gevonden kan worden, of dat Merel zelf probeert haar stem te verduidelijken.
  Ik heb al een aantal malen via andere sites mijn mening kenbaar gemaakt aan RTL, maar ik merk nog steeds geen verschil.
  Het is absoluut niet mijn bedoeling om iemand “af te kraken”, maar ik vind dat er iemand moet zijn dit te durven zeggen. En mijn bedoeling is goed, dus indien mogelijk, laat iemand er iets aan doen.
  S6 Merel !!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code