Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Eva Jinek

Eva Jinek kent u waarschijnlijk allemaal als presentatrice van het NOS Journaal. Jinek is geboren in Tulsa, Oklahoma, op 13 juli 1978. Ze groeide op in het prachtige Washington D.C. De ouders van Jinek zijn Tsjechisch, en zij wilden niets liever dan dat Eva samen met haar grote broer zou opgroeien in een Europese Cultuur. Vandaar dat Eva met haar ouders verhuisde naar Nederland toen ze elf jaar oud was. Hier groeide Eva samen met haar broer Jan Jinek op. Hun taalachterstand werd al snel ingehaald doordat ze op de middelbare school veel Nederlandse bijles kregen.

Studie en Studentenleven van Eva Jinek

Eva Jinek ging na haar middelbare schooltijd studeren aan de universiteit van Leiden. Ze koos er voor om Amerikaanse Geschiedenis te gaan studeren. Dit was echter niet haar enige passie want Eva heeft ook nog een tijdje op de filmacademie gezeten. Eva genoot ondanks haar serieuze studie ontzettend van het Nederlandse studentenleven. Ze werd lid van studentenvereniging ALSV Quintus. Dit is een van de grootste studentenverenigingen van Leiden. Hier heeft ze volop genoten van haar jaren als Leidsche student.

Carrière

Eva JenikDe carrière van Eva Jinek begon in 2004. Na haar studie Amerikaanse geschiedenis ging ze werken op de Buitenland Redactie van het NOS Journaal. De kennis die ze op heeft gedaan tijdens haar studie kwam hier goed van pas omdat ze zich voornamelijk bezighield met nieuws rondom Amerika. Maar de redactie was niet genoeg voor haar. In 2008 verscheen Eva voor het eerst op de Nederlandse televisie als de presentatrice van het NOS Journaal op Nederland 3. Sinds 2008 is Eva werkzaam geweest bij verschillende projecten en programma’s van de NOS. Zo presenteerde en verzorgde ze in 2008 de verslagen van de Amerikaanse Presidentsverkiezingen, en was ze ook werkzaam tijdens de inauguratie van Barak Obama in 2009. In 2010 werd Jinek gevraagd voor het programma Nieuwsuur, maar tijdens de voorbereiding wordt ze al ontslagen vanwege haar relatie met Bram Moszkowich. In de zomer van 2011 maakt ze de overstap naar WNL. Hier presenteert ze het ochtendprogramma Vandaag de dag, en later krijgt ze ook een eigen talkshow: Eva Jinek op Zondag.

Het decolleté van Eva Jinek

Eva Jinek schaamt zich er niet voor, ze weet heus wel dat ze bekend is geworden op de Nederlandse televisie doordat ze voorafgaand aan een uitzending druk bezig was met het schikken van haar decolleté. Het filmpje werd steeds bekender via weblogs, maar Jinek zit hier niet mee. Volgens haar laat het alleen maar haar echte persoonlijkheid zien en daar is helemaal niks mis mee.

Relaties van Eva Jinek

Eva Jinek heeft verschillende relaties gehad met bekende en minder bekende Nederlanders. De relatie tussen Eva Jinek en Bram Moszkowich van 2010 is misschien wel de meest bekende relatie van haar. Deze relatie duurde slechts twee jaar. In Oktober 2012 verbrak zij de relatie met Bram Moszkowich, en sinds begin 2013 heeft Eva Jinek een relatie met Freek Vonk. Hoewel ze volgens verschillende media Freek een aantal keer heeft afgewezen zijn de twee dolgelukkig met elkaar. Eva Jinek is nog geen moeder, maar Freek Vonk heeft aangegeven toch wel erg graag kinderen te willen met Eva. Ze huren tegenwoordig samen een huis in Amsterdam en zijn daar heel erg gelukkig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code