Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Roy Donders

Roy Donders is geboren in de Tilburgse wijk Broekhoven op 28 februari 1991. Hij is met name bekend geworden als de flamboyante ‘Stylist van het Zuiden’ door zijn gelijknamige realityshow. Maar waar komt Donders’ succes precies vandaan? Kortom, wie is Roy Donders eigenlijk?

Gypsy Girls en Roy Donders: Stylist van het Zuiden

Roy DondersRoy Donders groeide op in de Brabantse stad Tilburg, in de wijk Broekhoven. Al jong startte hij een kledingwinkel, Rojami’s, in de nabijgelegen wijk Groenewoud en werd hij daarnaast ook actief als kapper en stylist. Naast zijn werk als stylist en kapper probeert Donders aanvankelijk ook een carrière als volkszanger op te bouwen. Hij brengt een paar singles uit, maar een echte hit is er nooit gekomen. Als stylist en kapper is hij echter een stuk succesvoller. Als stylist en kapper richtte Donders zich met name op vrouwen uit woonwagenkampen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij te zien was als stylist in het Nederlandse programma Gypsy Girls, een programma waarin de Nederlandse woonwagengemeenschap voor zes weken lang hun lief en leed met heel Nederland deelde, van communies tot begrafenissen. Zijn rol in Gypsy Girls is de eerste verschijning van Roy Donders op de Nederlandse televisie.

Roy Donders’ echte succes komt echter pas in het laatste kwartaal van 2013 met zijn programma Roy Donders: Stylist van het Zuiden. Stylist van het Zuiden weet hoge kijkcijfers te behalen, waardoor Donders’ faam gestaag groeit. Zijn televisie succes werd beloond: tweede seizoen van Stylist van het Zuiden is reeds aangekondigd. In het programma, waarin Donders zich wederom als stylist met name richt op vrouwen uit volksbuurten en woonwagenkampen, behoren ook zijn ouders Nel en Frans en zijn zus Rian tot de hoofdpersonages. De reden voor succes van het programma is hoogstwaarschijnlijk niet Donders’ vaardigheden als stylist en kapper, maar zijn pakkende oneliners. Veel van Donders’ uitspraken zijn gerelateerd aan zijn voorliefde voor “harde krullen”, krullend haar stijf van de haarlak, zoals: “Als jij van droog haar houdt, dan moete gij dè zelf weten, maar ik spuit gewoon heel die bus op!”.

Donders’ huispakken en het juichpak

Tijdens de opnames van Stylist van het Zuiden is Roy Donders bezig met het opzetten van een eigen modelijn. Zijn modelijn zal bestaan uit verschillende soorten huispakken. Deze huispakkenlijn, die al tijdens het programma gelanceerd werd, kende al vanaf de presentatie ervan veel succes. Alle 2000 exemplaren werden namelijk nog op de dag van presentatie verkocht, in één middag dus. Dat Donders een neus heeft voor huispakken is dus wel duidelijk. Tijdens de aanloop naar WK in 2014 werd hier goed gebruik van gemaakt. Voor supermarktketen Jumbo ontwerpt Donders namelijk een juichpak. Een juichpak is een oranje gekleurd huispak dat gedragen kan worden tijdens de voetbalwedstrijden van het WK 2014. Deze juichpakken waren al voor aanvang van het WK uitverkocht in Jumbo’s door het hele land. Donders’ succes komt dus vanuit verschillende hoeken.

Relatie van Roy Donders

In mei van 2014 is het bekend geworden dat Roy Donders een relatie heeft. En wel met de tevens Brabantse Bas. De twee zouden al meerdere malen samen gespot zijn in een Tilburgs homocafé. In augustus werd echter bekend dat de relatie op de klippen was gelopen. Op het moment van schrijven (september 2014) is bekend dat Roy Donders een nieuwe vriend heeft, de Schiedamse Marvin Ophof.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code