Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Marije Braber

Marije BraberMarije Braber, producer en ontwerpster, is geboren in 1976. Van 1988 tot 1991 deed zij het MAVO waarna ze één jaar aan het Schoevers college studeerde voor de opleiding tot secretaresse. Dit bleek niet de opleiding voor Braber te zijn dus werkte ze zich in 1993 omhoog naar het HAVO waar ze in 1996 haar diploma haalde. Al snel hierna begon Braber haar carrière als producer. De meeste mensen kennen haar waarschijnlijk als de vriendin van, acteur en presentator, Chris Zegers met wie ze sinds 2009 samen is. Braber en Zegers hadden in het verleden kort een relatie, maar die eindigde al snel omdat de twee niet op hetzelfde punt in hun leven stonden. Hierin kwam verandering in 2009 en in 2011 kregen Braber en Zegers hun eerste zoontje Eden. In december 2014 werd bekend dat Braber zwanger is van hun tweede kindje. Marije Braber en Chris Zegers zijn niet getrouwd, maar wonen samen in Amsterdam.

Carrière als producer

Na het HAVO studeerde Marije Braber één jaar aan de Educatieve Faculteit Amsterdam van het PABO waarin zij haar propedeuse haalde. Ook dit carrière pad bleek niet het goede te zijn en al één jaar na het behalen van haar propedeuse komt Braber in 1999 terecht bij John de Mol Producties. Hier begint ze haar carrière als producer. Bij John de Mol werkt Braber uiteindelijk tot 2001 waarna ze overstapt naar Eyeworks. Hier werkt ze zes maanden voordat ze uiteindelijk voor twee jaar gaat werken bij Endemol. In deze tijd produceert ze bijvoorbeeld het programma Cash & Carlo met Carlo Boszhard. In 2004 vertrekt Braber bij Endemol om als RTV producer te gaan werken. Dit doet ze van 2004 tot 2010: Allereerst bij bureau PPGH/JWT, later vanaf 2007 bij TBWA/Neboko, waar ze onder andere meewerkt als producer voor UNOX-reclames. Voor hetzelfde bedrijf produceert ze verder bijvoorbeeld de Mc Donalds reclame ‘Beekeepers’ in 2007, in 2008 de Mc Donalds’ actie ‘Family combi’ en de Heineken reclame ‘de Pletterpet’ tijdens het WK in 2010. In 2011 gaat ze als freelance RTV producer verder en maakt ze bijvoorbeeld met Rhinocreations reclames voor de Hartstichting.

Carrière als ontwerpster

In 2013 besluit Marije Braber het roer volledig om te gooien op carrièregebied. Ze begint haar bedrijf Lovely Lane in Amsterdam waarvoor ze kinderkleertjes ontwerpt en verkoopt. Haar ontwerpen zijn geïnspireerd op haar eigen jeugd. Ze probeert dan ook het vintage jaren ’70 gevoel over te brengen op de collecties gemaakt voor kindjes van één tot en met drie jaar. In 2014 kwam de webshop van Lovely Lane online.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code