Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Chris Zegers

Chris ZegersActeur en presentator Chris Zegers is op 7 februari 1971 geboren in Zeist. In 1989 begon hij zijn studie economie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Na zijn studie werkte Zegers een jaar binnen deze richting, maar ontdekte al snel zijn passie voor acteren. Zegers heeft sinds 2009 een relatie met zijn vriendin en jeugdliefde Marije Braber met wie hij in 2011 hun zoontje Eden kreeg. Chris Zegers en Marije Braber zijn niet getrouwd en wonen met hun gezinnetje in Amsterdam. In december 2014 werd bekend dat zij hun tweede kindje verwachten. Dat is wel wat anders dan de lange periode hiervoor waarin Zegers de hele wereld rondreisde voor het maken van reisreportages.

Begin carrière

Chris Zegers begon zijn acteercarrière nadat hij gescout was voor een commercial voor Heineken in 1996. Hij viel op met zijn ‘looks’ en deed destijds ook wat modellenwerk. Door zijn reclamewerk voor Heineken had Zegers de smaak te pakken en nam toneellessen. Dit wierp zijn vruchten af en al in 1997 had hij zijn eerste tv-rol te pakken met de serie Oppassen!!! Grote bekendheid verwierf hij met zijn rol in Onderweg Naar Morgen waarna hij nog rollen speelde in series als Meiden van de Wit en All Stars en het meer recentelijke Van God Los. Tegelijkertijd speelde hij ook in verscheidene bekende films als Liever Verliefd (2003), De Hel van ’63 (2009) en Alles is familie (2012). Verder speelde hij in de misschien wat minder bekende, maar voor twee gouden kalveren genomineerde film Lotus (2013).

Verdere loopbaan

Naast acteur is Chris Zegers bekend als presentator voor reisreportages waarin hij zijn grote passie voor reizen kan combineren met zijn tv-werk. Zegers begon met het presenteren van reisreportages in 2001 voor de programma’s Yorin Travel en RTL Travel waarna hij in 2012 overstapte naar 3 Op Reis. Mede hierdoor wordt hij in 2006 het gezicht voor de campagnes  van het Zwitserleven. Wat veel mensen misschien niet weten is dat Zegers er ook een zangcarrière op na houdt. Zo speelde Zegers tussen 2004 en 2014 in de rockband ‘’The Hudson Five’’ en is hij verbonden aan het klassieke Noord Nederlands Orkest. Verder is Zegers ambassadeur voor de Amsterdam Dakar-Challenge, een goed doel dat geïnspireerd door de Dakar vanuit Amsterdam een rally rijdt met ‘’goedkope’’ auto’s om deze vervolgens te veilen. In 2011 deed hij als bijrijder daadwerkelijk mee aan de Dakar in Buenos Aires. Hiervoor had hij in 2008 al eerder de kans, maar deze rally werd afgelast door terreurdreiging.

De Slimste Mens en Wie is de Mol?

Misschien wel tegen zijn reputatie als man van de ‘looks’ in plaats van de ‘brains’ won Zegers in 2004 de Nationale IQ Test en deed hij in het winterseizoen 2014/2015 succesvol mee aan de televisiequiz De Slimste Mens. Hij redde het tot de finale, maar werd daar verslagen door journalist Tom Roes. Zegers zit niet stil in 2015 en mag weer een reisje maken, hij doet namelijk mee als kandidaat aan seizoen 15 van het populaire programma Wie is de Mol? waarvoor hij in Sri Lanka zijn best doet zo ver mogelijk te komen. Meteen al na de eerste aflevering blijkt hij in Nederland stof op te doen waaien en veel mensen verdenken hem van het zijn van ‘de mol’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code