Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Rob Thielen

Rob Thielen

Rob Thielen is geboren in 1961 en woonachtig in Londen. Hij is oprichter en voorzitter van Waterland Private Equity Investments BV. Ook is hij een van de partners van Elbrus Capital, een Russische private equity firma. Thielen heeft fiscaal recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden en de University of San Diego in Californië, USA. In zijn loopbaan heeft Thielen veel ervaring opgedaan als ondernemer en adviseur in het doen groeien van ondernemingen, zowel autonoom als acquisitief. Ook heeft hij veel ervaringen opgedaan als bestuurder in het integreren en herstructureren van ondernemingen.

Thielen heeft onder andere ervaring opgedaan in talrijke (cross border) fusies en overnames als directeur-aandeelhouder bij Reitsma & Wertheim & Partners (RWP). RWP is nu onderdeel van Investec. RWP was een kleding Retail familiebedrijf. Daarvoor was Rob Thielen werkzaam als turn around management consultant bij Investment Management & Consulting Group, beter bekend als de IMCG. Ook was hij accountmanager bij de International Corporate Finance Group van de ABN AMRO Bank. Rob Thielen was lid van de board of directors van RPS Plc. RPS Plc. is een aan de London Stock Exchange genoteerde onderneming. De onderneming is gespecialiseerd in environmental consultancy. Daarnaast was Thielen commissaris van Arxes NCC AG, een aan de beurs van Frankfurt genoteerde onderneming op het gebied van IT Services. Tevens was hij lid van de visiting faculty van de Rotterdam School of Management aan de Erasmus Universiteit.

Rob Thielen en Waterland

Waterland is een onafhankelijke participatiemaatschappij die ondernemers terzijde staat bij het realiseren van hun groeiambities. Met substantiële financiële middelen en gecommitteerde industrie-expertise stelt Waterland haar deelnemingen in staat om zowel autonoom als middels acquisities versneld te groeien. Waterland ondersteunt daarbij actief op financieel, strategisch en operationeel vlak. In het huidige dynamische ondernemingsklimaat, waar nationale en internationale overnames en allianties aan de orde van de dag zijn, is Waterland een partner die ondernemers een krachtige positie geeft in de zich snel ontwikkelende internationale concurrentieslag. Inmiddels heeft Waterland in meer dan 250 ondernemingen participaties genomen. Het eigen vermogen van Waterland bedraagt momenteel EUR 2,5 miljard. Daarnaast heeft Waterland de beschikking over uitgebreide leverage financieringsmogelijkheden.

Private Equity

Thielen wordt door al zijn bezigheden door zijn collega’s van corporate finance en private equity veel onderscheinden. In 2011 won hij de APEC Award. Deze Award for Private Equity is in 2006 ingesteld door de Amsterdam Private Equity Club. De award wordt uitgereikt aan een persoon die een voorbeeldrol vervult ten aanzien van best practices of nieuwe ontwikkelingen in private equity. In 2011 verdiende Thielen het om deze award in ontvangst te nemen. De APEC liet toen weten dat zij geen prijzen wilde verlenen aan mensen die alleen een mooi PE rendement hadden neergezet. Zij wilden jaarlijks een lauwerkrans op het hoofd plaatsen van mensen die iets bijzonders hadden gedaan in de private equity en die daardoor en door hun gedrag een voorbeeldrol hebben vervuld  voor anderen. APEC vond dat Thielen niet alleen een succesvol ondernemer in de private equity wereld was, maar dat hij met name de APEC Award 2011 kreeg vanwege de zeer spectaculaire groei en de grote omvang van de Waterland fondsen en vanwege het fraaie rendement die met deze fondsen behaald waren in de wereld van de middelgrote ondernemingen. In 2009 belandde Thielen op nummer 170 in de Quote 500. Zijn vermogen werd toen geschat op ongeveer 180 miljoen euro. In datzelfde jaar leek hij het wat rustiger aan te doen. Echter, na de verkoop van Intertrust in 2012 stond Thielen op nummer 102 in de Quote 500. Zijn vermogen werd toen geschat op ongeveer 245 miljoen euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code