Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

PollyAnna (Britt Pols)

PollyAnna werd geboren in Dordrecht als Britt Pols. Nadat zij in 2003 haar diploma behaalde, studeerde ze van 2004 tot 2008 Europese Studies aan de Haagse Hogeschool. Tussen 2008 en 2010 behaalde PollyAnna haar Master of Social Science in ‘Sociaal Beleid en Welzijn’ aan de Johannes Kepler Universiteit van Linz in Oostenrijk. In 2012 volgde PollyAnna een management stage bij het LTP (Laboratorium voor Toegepaste Psychologie). Doordat zij haar opleidingen in verschillende landen volgde, spreekt PollyAnna de Engelse, Duitse en Franse taal vloeiend. In 2010 heeft PollyAnna zeven maanden bij Fairfood Internationaal in Sydney gewerkt als manager en momenteel werkt zij voor Het Portaal als Community Manager voor ‘The Milk Story’.

Doorbraak

PollyAnnaEind 2014 werd PollyAnna door Giel Beelen hét Nederlandse talent van 2015 genoemd, wat een stormvloed aan reacties veroorzaakte. Haar single ‘Sing’ werd in een korte tijd erg populair, wat onderdeel uitmaakt van het album ‘Indigo’. Haar inspiratie voor dit album komt voort uit de vele reizen die ze maakte voor haar studie en werk. PollyAnna is bijvoorbeeld in Griekenland, Oostenrijk, Finland, Thailand, Mexico en Australië geweest. Tijdens deze reizen ontmoette ze een hoop nieuwe mensen in nieuwe omgevingen en culturen. Op de momenten dat ze al deze nieuwe indrukken op zich in liet werken, zijn veel liedjes van ‘Indigo’ tot stand gekomen. Gedurende het reizen viel het PollyAnna op dat de mensen overal ter wereld hetzelfde zijn. Het feit dat alle mensen ademen, lopen en eten en dus allemaal hetzelfde zijn, ongeacht cultuur en opvoeding, vindt ze erg mooi en is voor haar een belangrijke inspiratie.

De studio in

PollyAnna had jarenlang geld gespaard voor het maken van een lange reis, wat ze op het laatste moment, in 2012, afblies en besloot om haar spaarcenten te gebruiken om de twaalf beste nummers op te nemen in een studio. Dit deed ze niet om beroemd mee te worden, maar om voor zichzelf een tastbare herinnering over te houden aan de verschillende reizen die ze maakte. Inmiddels lijkt ze toch een weg naar bekendheid te zijn ingeslagen. Waar ze voorheen haar werk inplande naast haar studie, is ze momenteel voornamelijk bezig met het maken van muziek. Haar oudere zus begeleidt haar hierbij. Zelf was zij een tijd lang een bekende zangeres. Toen PollyAnna klein was, was ze altijd erg onder de indruk van de fans van haar zus. Het voor haar geweldig om te merken dat zij zich nu opstelt als haar coach en begeleider.

Bekendheid door Giel Beelen

Even wennen aan de aandacht die ze ontving doordat 3FM DJ haar ‘de belofte van 2015’ noemde aan tafel bij ‘De Wereld Draait Door’, moest PollyAnna wel. Ze hoopt een sterke ruggengraat te hebben ontwikkeld tegen de tijd dat ze echt beroemd zal zijn. Met kritiek denkt ze redelijk goed om te kunnen gaan en opbouwende kritiek vindt ze leerzaam. PollyAnna noemt zichzelf een echte optimist, wat ook wel blijkt uit haar artiestennaam, wat een Engelse uitdrukking is voor iemand die positief in het leven staat. Over een paar jaar hoopt PollyAnna op een mooie plek op aarde te zijn met een strand en een mooi uitzicht, zoals bijvoorbeeld Australië.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code