Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Pim Pollen

Pim Pollen werd op 1 november 1953 geboren in Apeldoorn. Momenteel is Pollen CEO (Chief Executive Officer) van CBE Group-Global. Dit bedrijf heeft hij in 1986 samen met Margareth de Wit opgericht.

Opleidingen

Pim Pollen ging naar de Prinses Juliana Basisschool en het Christelijk Lyceum te Apeldoorn. Na de middelbare school volgde Pollen een docentenopleiding aan de CALO in Arnhem, studeerde hij sociale wetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en toegepaste onderwijskunde aan de Universiteit van Twente. Na deze opleidingen heeft Pollen tevens zijn MBA behaald aan de Insead (Institut Européen d’Administration des Affaires) te Parijs en de Ivy League businesschool Wharton van de Universiteit van Pennsylvania.

Carrière

Pim PollenNa het bekleden van verschillende functies binnen de wetenschap en het bedrijfsleven heeft Pim Pollen in 1986 samen met Margareth de Wit het CBE opgericht. Pollen is CEO van CBE Group-Global. Hij is een veelgevraagd adviseur voor strategieontwikkeling en governance trajecten waarbij de vertaalstag moet worden gemaakt naar organisaties en mensen. Zo was Pollen onder meer betrokken bij de reorganisaties van grote bedrijven en overheden in Nederland, waaronder het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In zijn werk als CEO van CBE Group-Global legt Pollen de focus op transities en complexe verandertrajecten, high performance schools, strategie trajecten, internationale samenwerking, groene economie en innovaties en ontwikkeling van mensen door coaching en training. High performance schools zijn scholen die zich onderscheiden van andere scholen door gedurende vijf of meer jaren steeds betere financiële en niet-financiële resultaten te behalen. Dit gebeurt onder andere doormiddel van een 21e eeuwse pedagogisch-didactische aanpak, het motiveren van leerlingen en het verhogen van leerling betrokkenheid door leerstof waar ze zich mee kunnen identificeren.

CBE

CBE is een adviesbureau dat zich voornamelijk focust op strategieontwikkeling en –implementatie. Ze hebben vestigingen in negen landen verdeeld over vier continenten, Europa, Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Van daaruit werken de adviseurs aan duurzame en uitvoerbare oplossingen voor onderwijs- en zorginstellingen, overheden en bedrijven. Naast advies- en implementatiediensten biedt CBE leergangen en organiseert het evenementen als ‘Making Shift Happen’ het jaarlijkse internationale onderwijscongres. Omdat CBE een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau wilt bereiken heeft het bedrijf een programma ontwikkeld op basis van hun kennis van twintig jaar wetenschappelijk onderzoek naar wat echt werkt in het onderwijs. Hiermee kunnen scholen zich ontwikkelen tot een High Performance School (HPS) waarin excellent onderwijs wordt gegeven, de focus is ligt op het ontwikkelen van talent en leerrendement en waarin uitstekende docenten en excellente schoolleiders binnen een innovatieve cultuur maatschappelijke (meer)waarde creëren.

Privéleven

In 1999 is Pim Pollen met Margareth de Wit getrouwd in Venetië. Ze hebben samen geen kinderen. Pollen reist graag en aangezien CBE kantoren over de hele wereld heeft brengt zijn werk als CEO hem de hele wereld over. Favoriete bestemmingen zijn Italië, Shanghai en Afrika. De Vietnamese keuken heeft een speciale plek in zijn hart weten te veroveren. Pollen houdt van design en is een verzamelaar van schilderijen. Op het gebied van cultuur kan hij verder genieten van de opera. Wanneer het kan is Pollen ook graag sportief bezig, vooral skiën en zeilen zijn activiteiten die hij graag onderneemt. Pollen is actief op Twitter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code