Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Olcay Gulsen

Olcay GulsenOlcay Gulsen is een Nederlandse modeontwerpster. Ze is geboren op 20 juli 1980 in Waalwijk, Noord- Brabant. Haar ouders zijn Koerdisch-Armeens, en komen oorspronkelijk uit Turkije. Olcay komt uit een grote familie. Ze heeft nog vier zussen en een broer. Recentelijk is ze begonnen met het schrijven van een boek over haar leven. Dit doet ze in samenwerking met schrijfster Karin Kuipers. In dit boek geeft ze een openhartige blik op haar leven. Met name haar jeugd beleefde Olcay als een moeilijke tijd. Haar vader was Schizofreen waardoor Olcay veel angst heeft gekend. Olcay neemt een half jaar tot een jaar de tijd om dit boek te schrijven. Het zal niet alleen gaan over het verleden, maar ook over het heden en de toekomst. Bovendien komen er ook zakelijke aspecten aan bod en geeft ze tips. Olcay hoopt dat het boek in december 2014 in de winkels ligt.

Studie en Carrière Olcay Gulsen

Na haar middelbare school ging Olcay Gulsen werken bij Transavia als stewardess, maar dit was toch niet wat ze het liefst deed. Gulsen is niet altijd even duidelijk over haar verleden en haar afgeronde studies. Wie weet komen we hier meer over te weten in het boek dat ze aan het schrijven is. Zelf beweert ze dat ze gestudeerd heeft in Rotterdam, Personeel en Arbeid, maar andere bronnen laten weten dat Olcay gestudeerd heeft in Den Bosch, en overigens niet eens haar studie heeft afgemaakt. Of ze nu wel of niet dat HBO-diploma op zak heeft, het doet er  niet toe. Want toen Olcay begin twintig was begon ze met haar eigen bedrijfje: 2Stepzahead. Met dit bedrijfje selecteerde en wierf ze medewerkers voor de modebranche. Later ging ze zich richten op het modemerk Supertrash, waarvan ze nu de eigenaar is.

Olcay Gulsen Supertrash

Vaak word gedacht dat Olcay Gulsen het kledingbedrijf Supertrash heeft opgericht. Maar dit is niet helemaal hoe de vork in de steel zit. Supertrash was tot 2009 eigendom van Ava Riley. Het gerucht ging dat Olcay Riley had ontmoet in 2004 bij de New York Fashion Week en dat ze in 2009 het bedrijf Supertrash had opgekocht. In Nederland is Gulsen betrokken geweest bij de beroemde Bavaria jurkjes die zeer populair waren tijdens het WK in 2010. De zogenoemde Bavaria jurkjes waren gemaakt door Supertrash. Met name deze stunt van Bavaria heeft er voor gezorgd dat het merk ook in Nederland steeds bekender werd. Vandaag de dag is het merk Supertrash in zo’n 24 winkels te koop, verspreid over de hele wereld. “I seek to make women feel good in my clothing” zei Olcay Gulsen. Olcay hoopt dat Supertrash over vijf jaar een wereldwijd bekend merk is met een vaste klantenkring. Ze hoopt dat het merk tegen die tijd winkels heeft in alle belangrijke steden van de wereld.

Privéleven Olcay Gulsen

Of Olcay Gulsen nu vrijgezel is of een vriend heeft, is altijd maar de vraag. Eind 2013 werd nog bekend gemaakt dat Olcay Gulsen vrijgezel was. Olcay had hiervoor een relatie met Frans Ghazi, maar verbrak deze. Ook heeft Olcay in het verleden een relatie gehad met voetballer Edgar Davids. Olcay Gulsen en Edgar Davids waren zelfs verloofd, maar deze relatie hield helaas geen stand. Er is door verschillende media kritiek geuit op de verhalen die Gulsen de wereld in heeft gestuurd over haar persoonlijke leven. We zouden graag meer te weten komen over de feiten betreft Olcay Gulsen. Nog even geduld dus, totdat in december haar boek uitkomt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code