Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Olaf ter Braack

Olaf ter Braack werd op 3 september 1972 geboren in Delft, Zuid-Holland. Hij is vooral bekend geworden door zijn prestaties op het gebied van bobsleeën. Hij was van 2001 tot en met 2003 onderdeel van het Nederlandse bobslee team.

Jeugd

Hoewel Olaf ter Braack in Delft geboren is, verruilde hij zijn leven in Zuid-Holland al snel voor Friesland, waar hij met succes de MAVO heeft afgerond aan AMS Franeker in 1988. Aan het Simon Vestdijk College in Harlingen heeft Ter Braack van 1988 tot 1992 zijn MAVO diploma aangevuld met zowel een HAVO als een Atheneum diploma. Na de middelbare school begon Ter Braack pas  met echt fanatiek sporten.

Van rugby naar bobsleeën

Olaf ter Braack

In 1993 besloot Olaf Ter Braack om lid te worden bij rugbyvereniging Studs in Groningen. Snel nadat hij begonnen was werd Ter Braack gescout voor het Nederlands rugby team. Hier heeft hij een korte periode met plezier gespeeld, maar verruilde in 1994 toch het rugby voor bobsleeën. Het begin van Olaf ter Braack’s bobslee carrière betekende echter geen einde voor zijn liefde voor rugby. Na het eindigen van zijn bobslee carrière, besluit Ter Braack zich immers weer meer te focussen op rugby en besluit hij weer te gaan spelen bij het Gooi in Naarden. Dat Olaf ter Braack, naast bobsleeën, ook veel gevoel heeft voor rugby laat zich zien in zijn deelname aan Verder heeft het NK 7’s en aan de Amsterdam Sevens. Verder heeft hij ook enkele tijd in de ereklasse gespeeld.

Bobslee carrière

In 1994 is Olaf Ter Braack begonnen  met fanatiek bobsleeën, en al in 1995 deed hij voor het eerst mee aan de wereldkampioenschappen in de twee en viermansbobslee. Ter Braack beet dus op een wel erg goede manier het spits van zijn carrière af. Verder heeft Ter Braack in zijn bobslee carrière veel hoogtepunten gekend. Zo kreeg hij in 2002 de mogelijkheid om het Nederlandse bobslee team te versterken tijdens de Olympische spelen in Salt Lake City en werd hij in 2003 wereldkampioen bobstart. Zijn persoonlijke bobslee carrière eindigde in 2003.

Carrière na de bobslee

Na Olaf ter Braack’s bobslee carrière, stortte hij zich op andere aspecten in de wereld van de topsport. Zo managede hij enige tijd verscheidene Nederlandse topsporters, waaronder polsstok hoogspringer Rens Blom en zwemster Inge de Bruijn.

Olaf ter Braack nu

Olaf ter Braack houdt zich momenteel vooral bezig met zijn nieuwe adviesbureau “Engaged to be Branded”, waar hij mensen en tevens organisaties adviseert op het gebied van merkactivatie, marketing en communicatie. Een van Ter Braack’s passies is het duurzaam verbinden van mensen met merken. “Engaged to be Branded” is een manier om als ondernemer meer met zijn passie te doen. Verder is Ter Braack nog steeds erg met sport bezig; hij heeft in 2012 nog meegedaan aan een olympische afstand triatlon in Parijs. Momenteel woont Olaf met plezier samen met zijn vriendin, dochtertje en hun bruine labrador in Haarlem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code