Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Nicolette van Dam

Nicolette van DamNicolette van Dam werd op 14 augustus 1984 geboren in Amsterdam als dochter van René en Karin van Dam en als zusje van Sebastian van Dam. Samen vormen zij een erg hecht gezin. Van Dam en haar broer hebben recentelijk zelfs het restaurant ‘Brasserie van Dam’ overgenomen van haar ouders. Ook blijkt de hechte relatie die Van Dam met haar familie heeft uit het reclamespotje voor Lipton, waarin Van Dam samen met haar moeder gezellig thee zit te drinken. Van Dam heeft dan ook een fijne en welvarende jeugd gehad. Nadat Van Dam haar havodiploma afrondde aan het Keizer Karel College in Amstelveen, besloot ze de HBO opleiding Communicatie en Marketing te studeren. Van Dam behaalde echter nooit haar diploma binnen deze opleiding, omdat ze al aan het begin van deze studie begon te werken als model en in verschillende videoclips optrad. Ze besloot dan ook om acteerlessen te gaan volgen. Nicolette van Dam is sinds 2011 verloofd met Bas Smit en samen hebben zij een dochtertje, Lola Lily. In 2014 verwachten Van Dam en Smit samen een tweede kindje.

Carrière

In 2004 kreeg Nicolette van Dam de rol van Bionda in ‘ZOOP’. Deze serie werd opgenomen in het Ouwhands Dierenpark in Rhenen. Naar aanleiding van deze serie werden in totaal drie films afgeleid: Zoop in Afrika, Zoop in India en Zoop in Zuid-Amerika. Voor de tweede film werd Van Dam genomineerd voor een Gouden Kalf. Voor deze film zong ze tevens de titelsong ‘Jadoo Jadoo’. Verder speelde Van Dam een gastrol in de politieserie ‘Van Speijk’ en presenteerde zij samen met Leon van der Zanden het televisieprogramma ‘Pimp My Room’ op MTV. In dit programma krijgen de slaapkamers van tieners enorme metamorfoses. Verder presenteerde Van Dam samen met Idols-winnaar Jamai Loman iedere zondagochtend Jetix Max bij de zender Jetix. Ook heeft Van Dam verschillende films nagesynchroniseerd. Onder andere in de films ‘Ice Age 2: The Meltdown’. ‘Alvin and the Chipmunks’, ‘Totally Spies! De film’ is de stem van Van Dam te horen. Ook heeft zij in meerdere films gespeeld, zoals ‘Plop in de Stad’, ‘Het Huis Anubis en de terugkeer van Sibuna!’, ‘Assepoester: een Modern Sprookje’. Naast haar rol van Bionda Kroonenberg in ZOOP, die zij van 2004 tot 2006 vervulde, speelde zij ook de rol van Solange de Reuver in ‘Voetbalvrouwen’ (2007-2009) en had zij meerdere gastrollen in verschillende series. Zo was zij te zien in onder andere ‘Baantjer’, ‘Van Speijk’, ‘Flikken Maastricht’ en in ‘De TV Show op reis’ interviewde zij Eros Ramazotti.

Van Dam als Presentatrice

Nicolette van Dam is sinds 2004 actief als presentatrice bij verschillende zenders. Ze begon bij de kinderzender Jetix met de presentatie van de ‘Kids Choice Awards’ als presentatrice van de Pre-show. Naast haar samenwerking met Jamai werkte ze bij Jetix ook samen met Joey van der Velden bij het programma ‘Jetix Studio’. In 2008 stapte Van Dam over naar RTL 4 en begon daar samen met Carlo Boszhard aan de presentatie van het programma ‘Ik wed dat ik het kan’. Ik 2008 deed zij tevens samen met Winston Gerschtanowitz ‘De Bloemenstal’. In datzelfde jaar presenteerde zij ook de programma’s ‘Nederland Vertrekt’ en ‘Achmea Kennisquiz J/M’. Het daarop volgende jaar presenteerde Van Dam ‘WieKent Nederland’, ‘De Grote Woonwens’, de eenmalige editie van ‘Het Club van Sinterklaas Feest’ met Winston Gerschtanowitz’ en het programma ‘Ik kom bij je eten’, dat tot 2012 liep. In 2010 presenteerde Van Dam samen met Koen Wauters het programma ‘My Name is Michael’, dat zij later met Francesca Vantielen deed. In dat jaar presenteerde zij wederom ‘Het Club van Sinterklaas Feest’, maar deze keer deed ze dit samen met Frans Bauer. Ook in 2011 had Van Dam een druk televisiebestaan, met programma’s als ‘Help, ons kind is te dik’ en ‘RTL Woonmagazine’. Deze programma’s worden anno 2014 nog steeds geproduceerd en uitgezonden. Nicolette van Dam blijkt een erg succesvolle bekende Nederlandse, die van haar passie haar werk lijkt te hebben gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code