Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Manuel Broekman

Manuel Broekman werd op 26 december 1986 geboren in Amsterdam. Broekman is acteur en presentator. Hij werd bekend bij het grote publiek door zijn presentatiewerkzaamheden voor BNN. De vader van Broekman werkte thuis als toneelschrijver en zijn moeder is actrice. Zijn ouders zijn trots dat hun zoon zich in hun vakgebied begeeft. Ze zitten in hetzelfde wereldje en kennen en snappen het dan ook. Zijn moeder overhoort hem zijn teksten en geeft hem vaak goede tips.

Het begin

Manuel Broekman maakte zijn acteerdebuut in 1996 in het tweede seizoen van de VPRO-kinderserie Madelief, waarin hij de rol van Peter vertolkte. Een aantal jaar later, op zijn vijftiende, speelde hij een aantal maanden de rol van Lex Citroen in de soap Onderweg Naar Morgen. Het was dan ook geen verrassing dat Broekman na de havo te hebben afgerond naar de Toneelacademie in Maastricht ging. Na het eerste jaar moest hij echter stoppen met de opleiding. Naar eigen zeggen was hij er verdrietig over, maar snapte hij het ook: ‘Ze vonden me daar een talent, maar dan eentje die het vak zelf moest ontdekken, in de praktijk.’

Na de toneelacademie

Dat hij de Toneelacademie moest verlaten heeft de carrière van Broekman nooit in de weg gestaan. In 2005 kreeg hij een vaste rol in de serie ‘Sprint’ en twee jaar later speelde hij in de serie Voetbalvrouwen. Na deze rol was Broekman menigmaal te zien op het witte doek. Zo speelde hij in de films ‘Limo’, ‘Lover of Loser’ en ‘Alles stroomt’. Ook was hij te zien in de film ‘Sterke verhalen’, onder het regiedebuut van Kees van Nieuwkerk en Teddy Cherim.

Het witte doek

Manuel BroekmanVanaf het najaar van 2010 speelt Manuel Broekman de hoofdrol in Feuten, een serie van BNN over het leven van een groep studenten dat lid is van een corporale studentenvereniging. Naar aanleiding van deze populaire tv-serie kwam er een speelfilm: ‘Feuten: Het Feestje’. Deze film kwam in oktober 2013 uit en ook hierin speelde Broekman een hoofdrol. Een maand na de première ontving Manuel Broekman in het programma RTL Late Night een Gouden Film voor meer dan 100.000 bezoekers in de bioscoop. Ook had hij een rol in de romantische komedies ‘Smoorverliefd’ (2013) en ‘Hartenstraat’ (2014). In 2013 was Manuel Broekman te zien in tv-serie ‘Verliefd op Ibiza’. Een jaar later speelde Broekman in de politieserie ‘Rechercheur Ria’ op SBS6. In datzelfde jaar werd bekendgemaakt dat Broekman in de verfilming van het door Beau van Erven Dorens geschreven boek ‘Pijn!’ zou spelen, waarvan de opnames in 2015 zijn.

Naast presenteren en acteren

Of Manuel Broekman op het moment van schrijven een relatie heeft is onbekend. Eind 2013 liet hij aan vrouwentijdschrift Grazia weten te genieten van zijn vrijgezellenbestaan. Naast acteren en presenteren is Manuel Broekman sinds 2010 samen met Géza Weisz organisator van ‘Het Klassenfeestje’. Nadat de Bitterzoet en Paradiso uitverkocht raakten verplaatste ‘Het Klassenfeestje’ zich in 2013 naar club AIR. Manuel Broekman was tevens vanaf 4 september 2014 te zien in de vijftiende editie van het populaire RTL 5-programma ‘Expeditie Robinson’. Wat vind jij van de deelname van Broekman aan Robinson 2014? Reageer hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code