Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Joop Elzas

Joop ElzasIn de omgeving van Den Haag groeide Joop Elzas op onder de vleugels van zijn Joodse familie. Na zijn middelbare schooltijd op het Gymnasium Haganum in Den Haag, startte hij met de universitaire opleiding Chemie aan de Universiteit van Amsterdam. Als bijvak volgde hij Informatica, een vak over de wetenschap van de theoretische fundamenten van alle soorten informatie. Dit heeft zijn interesse gewekt. Na zijn opleiding is hij aan de slag gegaan bij een octrooibureau en verrichtte daar zowel octrooiwerk als merkenwerk. Op het gebied van merkenrecht bleek hij goed. In 1985 heeft hij daarom de beroepsopleiding Benelux Merken- en Modellengemachtigden (BMM) gevolgd en afgerond. Tot op heden is Joop lid van BMM en mag hij zich een merkenrechtspecialist noemen. Daarnaast is hij jaren lang actief geweest in verschillende comités van INTA (International Trademark Association). Ook heeft hij verschillende bestuursfuncties buiten het merkenrecht bekleed. Joop Elzas is van Joodse afkomst. Hij respecteert zijn achtergrond en hecht daar in zijn privéleven veel waarde aan. Zo heeft hij van huis uit de Hebreeuwse taal geleerd en was (hoofd)bestuurslid van de Nederlands-Israëlitische Hoofdsynagoge.

Een harde werker

Elzas houdt zich sinds de jaren ’90 voornamelijk bezig met de juridische aspecten van een merk: hoe kan men merkenrechten creëren, en hoe kan men merkenrechten beschermen en in stand houden. Binnen de merkenpraktijk heeft hij leiding gegeven aan merkenrechtafdelingen van diverse vooraanstaande octrooibureaus. Met veel plezier en een grote passie voor zijn vak staat Joop Elzas al decennia lang cliënten bij in de rechtspraktijk. Joop is gepassioneerd in het beschermen van merkenrechten omdat, naar eigen zeggen, handelsmerken doorgaans ongeveer 30 tot 80% van de waarde van een onderneming bepalen. De handelsmerken van een bedrijf, klein of groot, moeten zijn inziens altijd goed beschermd worden om zo te voorkomen dat bedrijven zelf of anderen de juridische regels op dit gebied overtreden. Voor de mensen buiten het merkenrecht is het een lastig te begrijpen juridisch gebied, waardoor een (onbewuste) misstap snel gemaakt is. Het verstrekken van juridische adviezen over merkenbescherming is dus erg belangrijk. Na gewerkt te hebben bij diverse octrooi- en merkenrechtbureaus is Elzas in 2000 voor zichzelf begonnen. Hij heeft zich twaalf jaren ingezet voor zijn bedrijf, Merkenbureau Elzas Noordzij.

Een gerespecteerde merkenrechtspecialist

Sinds 2012 is Elzas gestopt met zijn eigen onderneming en aan de slag gegaan als partner en merkenrechtjurist bij Arnold + Siedsma, een vooraanstaand internationaal adviesbureau op het gebied van intellectueel eigendom. De cliënten van Arnold + Siedsma zijn zowel kleine zelfstandigen, als grote multinationals in binnen- en buitenland. Het adviesbureau heeft daarom ook kantoren in België, Duitsland en Zwitserland. Binnen dit bedrijf is Joop Elzas verantwoordelijk voor de merkenrechtafdeling van het kantoor in Amsterdam. Binnen het bedrijf is hij inmiddels een vooraanstaande man. Cliënten zijn erg over hem te spreken. Een belangrijke werkwijze van Joop is dat hij veel waarde hecht aan een goede en heldere communicatie met zijn cliënten. Hij zorgt er daarom voor dat hij altijd goed bereikbaar is. Hij creëert een vertrouwensband met zijn cliënten en zal hen altijd van de juiste informatie voorzien, ook als deze informatie kan leiden tot een negatieve uitkomst voor het bedrijf. Aangezien hij al jaren werkzaam is in dit vakgebied heeft Joop uiteraard veel kennis opgebouwd en is hij erg gedreven om zaken te winnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code