Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Jan Versteegh

Jan Versteegh kwam op tv door zijn werk voor PowNed en Pownews, maar werd bekend bij het grote publiek door zijn deelname aan het populaire programma Expeditie Robinson. Wie is hij eigenlijk? Jan Versteegh werd in Rotterdam geboren op oudejaarsdag in 1985. Hij groeide op in Waddinxveen.

Het begin

Jan VersteeghNa de middelbare school ging Jan Versteegh in 2005 naar de Haagse Hogeschool, waar hij de opleiding tot docent lichamelijke opvoeding deed en zijn Bachelor of Sports, Physical Education Teaching and Coaching behaalde. Toch is dit niet waar Versteegh uiteindelijk een carrière in zal krijgen, want een aantal jaren eerder ontdekte hij al dat hij graag wilde presenteren en produceren. Dit merkte hij toen hij op zijn zeventiende presentator was van het programma ‘Campus’ op de regionale radiozender Stadsradio Rotterdam. Ook deed hij wel eens aan standup comedian.

Televisiewerk

Jan Versteegh werd niet alleen aangetrokken door radio, maar ook zeker door televisie. In 2007, toen hij tijdens zijn studie steeds meer merkte dat gymleraar toch zijn roeping niet was, mailde hij RTV Rijnmond. Na het doen van een screentest werd hij daar presentator en reporter. Hij presenteerde onder meer het programma ‘Zooi’, maar deed ook veel redactiewerk en leerde zo alle ins en outs van het tv-maken. Al snel volgden hierna klussen voor grote live-evenementen waardoor hij ook kennis maakte met en leerde over live televisiemaken. Jan Versteegh merkte dat hij behalve voor de camera, ook achter de camera plezier aan het werk beleefde. Hij was graag betrokken bij het camerawerk en het leveren van goede beelden. In 2011 trad hij dan ook toe tot de camera crew bij Eyeworks. Hij deed daar een interne opleiding tot cameraman. Kort hierna werd Jan Versteegh aangenomen bij PowNed, waar hij onder meer verslaggever en presentator was voor Pownews. Na anderhalf jaar was het tijd voor iets nieuws en ruilde hij PowNed in voor BNN. Naar eigen zeggen is het werken voor BNN ‘een droom die uitkomt’. Voor BNN maakt hij tot op heden reportages voor Spuiten en Slikken en Spuiten en Slikken op Reis.

Expeditie Robinson

Jan Versteegh werd nog bekender toen hij in 2013 deelnam aan het veertiende seizoen van het RTL 5-programma Expeditie Robinson. Hij vond achteraf dat hij het spel te hard en te vroeg had uitgespeeld, maar heeft er zeker geen spijt van: ‘Het was een fantastische ervaring. Robinson heeft mij alles gegeven wat erin kon zitten, behalve de finale.’

Privéleven

In 2014 had Jan Versteegh 6 jaar een relatie. Halverwege 2014 werd echter bekend dat Jan Versteegh en zijn vriendin Daphne een punt achter hun relatie hadden gezet. Op het moment van schrijven woont Versteegh in Den Haag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code