Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Jacobien Schumacher

Jacobien Schumacher werd geboren in 1991. Schumacher was in 2012 te zien in het Net5-programma The Bachelor. Ook was ze te zien in Take me out. In beide programma’s was ze dus op zoek naar de liefde. Even leek het erop dat ze niet langer hoefde te zoeken toen naar buiten kwam dat ze een relatie met Martijn Krabbé had. De relatie heeft echter niet lang geduurd. Maar wie is Jacobien Schumacher eigenlijk?

Schrijven & familie

Jacobien-Schumacher

Jacobien Schumacher rondde een kapper- en uiterlijke verzorgingsopleiding af. Hierna werkte ze als kapper en had ze verschillende baantjes in de horeca. In 2012 woonde Schumacher drie maanden in Italië, waar ze op een camping werkte. Daarna deed ze mee aan  het tv-programma The Bachelor, waarin ze het hart van bachelor Rutger probeerde te veroveren. Voor dat programma bracht ze drie weken in Suriname door. In datzelfde jaar werkte Schumacher aan haar autobiografie ‘Bien there, done that’, waar verschillende uitgevers interesse in zouden hebben getoond. Echter, het boek is tot op heden nog nergens verschenen. Dat Schumacher van schrijven houdt blijkt ook uit de verhalen op haar persoonlijke blog. Op deze blog is te lezen dat Schumacher haar zusje Fleur op jonge leeftijd verloor en dat haar ouders niet meer samen zijn. Haar vader zit bovendien vaak in het buitenland, Italië om precies te zijn. Schumacher gaat dan wel eens mee om daar naar een hairstylist te gaan.

Glamourleven

Toen The Bachelor werd uitgezonden verscheen er een interview met Jacobien Schumacher in vrouwentijdschrift Grazia. Hierin liet ze weten dat haar inkomen erg wisselde. De ene maand moest ze het doen van de 500 euro, terwijl ze de maand erop het driedubbele te besteden had. Op dat moment was zij ambassadeur van Bar Italia, wat ervoor zorgde dat ze daar gratis kon eten en drinken. Ook verkocht ze kleding in de IJhallen. Haar vader heeft het als bestuursadviseur financieel goed, maar vond dat zijn dochter op haar eigen benen moet leren staan. Winkelen doet Schumacher volgens het artikel niet bij H&M, omdat dat niets voor haar zou zijn. Naar eigen zeggen verwarren sommige mensen haar houding met arrogantie. ‘Maar dat is het niet. Ik ben wel zelfverzekerd, ik weet wat ik wil en juist daarom heb ik er alle vertrouwen in dat mijn leven ooit zo glamourous zal zijn als ik graag wil’, aldus Schumacher. De hunkering naar het glamourleven zat er als kind al in: ‘Ik speelde niet gewoon met barbies, maar zette ze op een rijtje. Ik stond ervoor, iets te presenteren.’ In 2013 presenteerde zij al een modeshow. Na The Bachelor en het artikel in de Grazia in 2012 besloot Schumacher zich terug te trekken uit de publieke wereld en achter de schermen aan de slag te gaan. In 2014 organiseert Jacobien events en netwerkborrels voor modemerken, hotels en restaurants. Dit doet ze fulltime. Wel is het nog steeds haar droom om te presenteren en acteren.

Privéleven

Na haar breuk met Martijn Krabbé is Jacobien Schumacher momenteel weer vrijgezel. Wel heeft haar relatie met Krabbé een eind gemaakt aan Schumachers bestaan buiten de spotlights. In september 2014 werd het stel samen gefotografeerd door roddelblad Story en zei Krabbé in het betreffende artikel: ‘We hebben het hartstikke gezellig en fijn met elkaar. Tussen Jacobien en mij is het nog heel pril. Maar we vinden elkaar leuk en hebben het fijn samen’. Overigens zou Martijn Krabbé niet de eerste bekende Nederlander zijn die voor de charmes van de Amsterdamse Schumacher zou zijn gevallen. Zij zou ook als een kortstondige relatie hebben gehad met Johnny de Mol. Naast schrijven en bloggen houdt Schumacher van mode, koken, reizen en fotografie. Schumacher reageerde 26 september 2014 op het oude artikel in de Grazia, dat viral ging nadat in die periode haar relatie met Martijn Krabbé in de roddelpers kwam. Volgens haar heeft zij nooit een relatie gehad met Johnny de Mol, hoewel ze hem wel kende en hem als voorbeeld zag. Daarnaast zou het ook niet kloppen dat ze geen kleding bij H&M kocht en kleren bewust kapot maakte om korting te krijgen. Naar eigen zeggen is Schumacher zeker wel bereid om hard te werken en is ze zich juist de laatste jaren gaan realiseren dat ze hard moet werken om haar dromen te verwezenlijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code