Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Gerard van der Horst

Gerard-Van-Der-HorstGerard van der Horst is een bekende Brabantse ondernemer. Zijn vermogen wordt geschat op 95 miljoen euro. Van der Horst verdient zijn geld met vastgoed die hij opkoopt. Hij specialiseert zich vooral in vastgoed waar eigenaars graag vanaf willen, vervolgens knapt hij deze op en verkoopt hij alles weer door aan zittende huurders of beleggers. De bekende ondernemer wordt daarom ook wel “de stenenschuiver” genoemd. Bij deze big business kijkt Van der Horst vooral naar Duits vastgoed. Een grote meerderheid van de gezinnen is daar woonachtig in huurhuizen. Zijn ‘blik’ op Duitsland kan om deze reden zeker gezien worden als een slimme zet. In 2013 kocht Van der Horst nog 3.200 woningen in Braunschweig en Hannover voor zo’n 140 miljoen euro.

Quote 500

Sinds 2009 mag Gerard Van der Horst zichzelf Quote-500 lid noemen. Alhoewel de ondernemer vereerd is dat hij zichzelf “nummertje 277” mag noemen en het lidmaatschap “tof” noemt, is hij altijd met beide benen op de grond blijven staan. Van der Horst vertelde na zijn inname op de Quote 500-lijst dat alles niet vanzelf gaat. Wie veel geld wil verdienen, moet hard werken. Zelf werkt hij 6 dagen in de week. Dit heeft hij laten zien. Het kapitaal van Van der Horst is in korte tijd gigantisch snel gegroeid. In 2009 werd zijn vermogen nog geschat op 49 miljoen euro. Vandaag de dag heeft hij dit vermogen bijna verdubbeld! Zijn vermogen is het bewijs dat de gedreven en slimme ondernemer zich niet heeft laten meeslepen in ‘snel geld’, maar strategisch investeert. Hij begon zijn carriere met de opvang van asielzoekers. Hij verhuurde vervallen en afgedankte gebouwen aan het COA voor ongeveer dertig gulden per persoon per dag. Dit was een slimme zet, omdat de vluchtelingen zorgden voor een gestage inkomstenstroom. Hierna richtte hij zich meer op AZC’s, die hij omtoverde tot woningbouwprojecten en vervolgens weer doorschoof aan bouwbedrijven. Vandaag de dag richt hij zich vooral op woningen in Duitsland, waarmee hij wederom succes heeft.

Fijnaart

Gerard Van der Horst is woonachtig in Fijnaart, een Noord-Brabants dorp waar ook Frans Bauer zijn woning heeft staan. De liefde van de Brabantse ondernemer voor de provincie onder de rivieren kwam vooral tot uitdrukking in 2012, toen Van der Horst een bod deed op het stadion van RBC. Met het bod hoopte de topman weer wat leven te blazen in de voormalige Roosendaalse voetbalclub. Daarnaast had het stadion volgens Van der Horst “een grote sociale functie in de omgeving”, die hij graag weer terug zou zien. De ondernemer geeft zijn hard verdiende kapitaal liever uit aan projecten als deze dan aan de overheid door middel van belasting. Van der Horst ergert zich aan de manier waarop de overheid deze belasting vervolgens weer uitgeeft en spreekt zich hier regelmatig over uit. Zijn ideale visie is een constructie waarbij de overheid eens in het jaar kijkt in wat voor zaken een grote som geld nodig is, waar de allerrijksten in het land een bedrag aan kunnen schenken. Tevens keurt hij het af dat het geld van de gezondheidszorg gebruikt wordt door mensen in onze samenleving die ongezond leven, zoals rokers, alcoholisten en andere personen met een riskante levensstijl.

Van der Horst en auto’s

Wel heeft Gerard Van der Horst, zoals vele mannen, een zwak voor snelle auto’s. De ondernemer mag zichzelf de enige Nederlandse eigenaar van de McLaren P1 noemen. Dit racemonster is one of a kind. Er zijn maar 375 exemplaren in de wereld, die ieder 1 miljoen euro per stuk waard zijn. Van der Horst heeft een knalgeel exemplaar die hij veilig opbergt in zijn Fijnaartse garage. Daar hoeft de McLaren P1 zich niet alleen te voelen. Van der Horst is ook al in het bezit van een McLaren MP4-12C. Inwoners van Fijnaart zien de ondernemer regelmatig in zijn snelle auto rondrijden. Ook aan het nieuwe knalgele P1 exemplaar kan geen enkele voorbijganger ontkomen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code