Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Ferry Doedens

Ferry Doedens speelt sinds 2009 de rol van Lucas Sanders in de populaire RTL 4-soap Goede tijden, slechte tijden. We kennen hem allemaal als Lucas, maar wie is Ferry Doedens zelf eigenlijk? Ferry Doedens werd geboren op 17 juni 1990 in Drachten, waar hij ook opgroeide.

Zingen & acteren

Ferry Doedens

Ferry Doedens groeide op in Drachten. Zijn vader was eigenaar van een speelgoedwinkel en hij heeft een oudere broer en oudere zus. In Drachten doorliep hij het vmbo. Doedens kwam al op jonge leeftijd in aanraking met acteren. In zijn tienerjaren speelde hij hoofdrollen in diverse lokale theaterproducties en had op zijn vijftiende een figurantenrol in de musical Pietje Bell. Het was dan ook geen verrassing dat hij na het vmbo de mbo-opleiding Kunst, Theater en Media ging doen in Groningen. Op deze opleiding kreeg hij zangles en –coaching, volgde hij workshops in drama en acteren en leerde diverse dansstijlen. Ferry Doedens deed in zijn tienerjaren nog meer acteer- en zangervaring op. Zo was hij levend standbeeld in Drachten. Dit deed hij niet onverdienstelijk want in 2006 won hij de Nederlandse Kampioenschappen Living Statue in Arnhem. Een jaar later nam hij deel aan de vierde editie van televisietalentenjacht Idols. Hier schopte hij het tot de laatste achttien kandidaten. Ook speelde hij in een semiprofessionele musical. Kort daarna werd hij benaderd om deel uit te gaan maken van een nieuwe boyband: IDSF. Samen met nog drie anderen namen ze een single en clip op die werd uitgezonden op TMF. Een echte doorbraak bleef echter uit. In dit jaar was Doedens ook model.

Doorbraak: GTST

Dit veranderde toen Ferry Doedens in 2009 werd gecast om de rol van Lucas Sanders te gaan spelen in Goede Tijden Slechte Tijden: de razend populaire Nederlandse soap die dagelijks door meer dan een miljoen mensen bekeken wordt. Vanaf dat moment is Doedens dan ook bekend bij het grote publiek. Zowel in het echte leven als in de soap is Ferry Doedens homoseksueel. Met zijn rol draagt hij dan ook bij aan de homo-emancipatie. In 2011 ontving hij de Gay Media Award van Gay.nl. De bekendheid die hij door Goede Tijden Slechte Tijden verwierf opende veel deuren voor Ferry Doedens. Zo kreeg hij enkele tv-klussen. In 2011 bracht Doedens enkele singles uit en presenteerde hij voor een keer de Kids Top 20. Maar zijn echte presentatiedebuut kwam in 2013 toen hij presentator en het gezicht van The best of Idols Worldwide op RTL 5 werd en presenteerde hij in datzelfde jaar backstage bij het programma X Factor. Ook deed hij veel aan spelprogramma’s met BN’ers mee, zoals Ik hou van Holland, Ranking the Stars en Wie ben ik? In 2014 deed hij bovendien mee aan de vijftiende editie van RTL5-programma Expeditie Robinson. Wat vond jij van de deelname van Doedens aan dit programma? Laat hieronder je reactie achter!

Wicked

Omdat Ferry Doedens behalve acteren ook kon zingen, is het niet vreemd dat hij in de musicalwereld terechtkwam. In 2010 werd bekend dat de musical Wicked naar Nederland zou komen. Doedens kreeg geen hoofdrol, maar werd wel de alternate van Jim Bakkum, die een hoofdrol vertolkte. Doedens trainde hard om de juiste vorm te kunnen krijgen voor deze rol. Ter gelegenheid van Wicked was er een speciale aflevering van Goede Tijden Sleche Tijden. Behalve Ferry Doedens waren ook Chantal Janzen en Jim Bakkum toen in de serie te zien.

Privé

Op het moment van schrijven heeft Ferry Doedens een relatie met Nuno Azevedo. Doedens leerde Azevedo kennen van de repetities voor de musical Wicked, waar ze allebei in speelden. Het stel heeft halverwege 2014 twee jaar een relatie. Volgens zijn Facebook houdt Doedens van de films ‘Ted’ en ‘The Notebook’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code