Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Dinand Woesthoff

Dinand Woesthoff is een bekende Nederlandse zanger. Hij is geboren op 6 september 1972 in het plaatsje Gorinchem. Woesthoff werd vooral bekend als leadzanger van de populaire Haagse rockband Kane. Alhoewel heel Nederland Woesthoff kent onder de voornaam Dinand, heet de zanger officieel Marco Frank Ferdinand. Dinand is een afkorting van Ferdinand.

Den Haag

Alhoewel veel mensen denken dat Woesthoff oorspronkelijk uit Den Haag komt, kwam hij pas in zijn studententijd in ‘die mooie stad achter de duinen’ te wonen. Daar werkte hij in een strandtent, waar hij gitarist Dennis van Leeuwen ontmoette. De twee ontdekten hun gemeenschappelijke passie voor muziek en besloten al snel hun krachten te bundelen. In 1998 richtten zij daarom de rockband Citizen Kane op. De muziek was geinspireerd op de Amerikaanse rockband U2 en kan omschreven worden als gitaarrock. Al snel werd de naam van de rockband afgekort tot Kane. In 1999 brak de band door met het nummer Where Do I Go Now. Hierna scoorde Kane de ene na de andere hit, zoals Rain Down On Me, So Glad You Made It, Something To Say en Fearless.

Relaties

Dinand WoesthoffWoesthoff trouwde op 17 september 2003 in Las Vegas met de Nederlandse actrice Guusje Nederhorst, die vooral bekend was geworden door haar rol als Roos Alberts-de Jager in de populaire soap Goede tijden, slechte tijden en de meidengroep Linda, Roos en Jessica. Datzelfde jaar kreeg het paar samen een zoontje, Dean Maddy. Niet veel later werd bekend dat de echtgenote van Woesthoff  leed aan borstkanker. Op 34-jarige leeftijd overleed zij in hun woonplaats in Scheveningen. Woesthoff schreef het lied Dreamer (Gussie’s Song) voor zijn overleden vrouw. De opbrengsten van de single gingen naar de KWF Kankerbestrijding. Het nummer werd de best verkochte Nederlandse single van dat jaar en haalde de nummer-1 positie. De opbrengst van het nummer was 273.000 euro.

Vandaag de dag is Woesthoff gelukkig getrouwd met Lucy Hopkins, een Britse met wie hij op 30 mei 2009 trouwde op het partyeiland Ibiza. Met haar heeft hij nog twee zoontjes, Jimi Frank en Che. In 2010 werd Woesthoff nog uitgeroepen tot Papa van het jaar. Regelmatig wordt hij gezien met  zijn zoontjes, met wie hij graag wandelt in het park of voetbalt. Onlangs beleefde hij nog een gezellige dag met zijn familie in het pretpark De Efteling in Kaatsheuvel.

Werk

Ondanks zijn hectische leven is Woesthoff altijd hard blijven werken. De rockband heeft in de jaren meerdere albums uitgebracht, optredens gegeven en tours gemaakt. In 2005 trad Kane twee maal op in Ahoy Rotterdam, waarbij de shows volledig uitverkocht waren. In 2006 gaf de band een grote show op het Malieveld in Den Haag, waar de rockband altijd ongekend populair is geweest. Vanaf 2008 veranderde Kane enigszins van stijl in hun vierde album, Everything You Want. De groep ging experimenteren met electronische muziek, wat goed werd ontvangen bij het publiek. Het album behaalde de eerste plaats in de Album Top 100. Woesthoff noemde het album “brutaal, in your face en pleasure driven”. Ook het vijfde album, No Surrender, van Kane werd goed ontvangen. Op dit album staat ook de titelsong van de Nederlandse film Komt Een Vrouw Bij De Dokter van Reinout Oerlemans. Dit nummer heet Love Over Healing. De producent benaderde Woesthoff persoonlijk om te vragen of hij een nummer wilde schrijven voor de film. In 2010 zong Woesthoff samen met de actrice die de hoofdrol in de film Komt Een Vrouw Bij De Dokter, Carice van Houten, een duet, No Surrender, in het benefietprogramma Nederland Helpt Haiti. Het duet was een enorm succes en bezorgde het publiek, zowel in de studio als thuis op de bank, kippevel.

In september 2013 maakte Woesthoff bekend een pauze te willen inlassen. De pauze staat tot nu toe gepland op een jaar. Woesthoff wil zich ook op projecten gaan focussen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code