Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Bente Fokkens

Bente Fokkens werd geboren op 29 september 2000 in Muiden. Ze is een Nederlandse singer-songwriter en actrice. Fokkens werd op slag bekend toen ze als 11-jarig meisje mee deed aan het eerste seizoen van The Voice Kids. Naast zingen kan ze ook gitaar spelen, ze begeleidt zichzelf dan ook vaak op haar gitaar.

Muzikale carrière

Bente-FokkensIn 2011 deed Bente Fokkens mee aan The Voice Kids, tijdens haar auditie maakte ze grote indruk met haar vertolking van Anouks hit ‘Lost’. Hier werd ze gecoacht door Nick & Simon, maar helaas heeft ze niet weten  te winnen. Wel is ze het jaar daarop gekozen tot 3FM Serious Talent, met haar 12 jaar was ze het jongste Serious Talent ooit. Op 13-jarige leeftijd trad ze samen met Tim Knol op bij het ‘Into The Great Wide Open’ festival op Vlieland. De twee hebben ook samen een aantal liedjes geschreven en zijn momenteel gezamenlijk bezig aan een nieuw project. Vrijdag 10 oktober 2014 kwam haar eerste EP ‘What I Feel’ uit. Deze EP bestaat uit 5 zelf geschreven liedjes en een cover van Matt Simon’s ‘With You’. Dit liedje heeft ze live ten gehore gebracht in het glazen huis in Leeuwarden. Het glazen huis verwijst naar 3FM Serious Request, de jaarlijkse actie van radiozender 3FM, waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Voor de actie sluiten 3 dj’s zichzelf 6 dagen op in het glazen huis en eten gedurende die periode niet. Inmiddels is Fokkens al een aantal keer te gast geweest bij De Wereld Draait Door (DWDD). Hier heeft ze onder andere de liedjes ‘Summertime’ en ‘Little Evil’ ten gehoor gebracht. DWDD heeft op 14 september 2014 het feest Guilty pleasures gepresenteerd in Paradiso. Hiervoor hebben Bente Fokkens en artiesten zoals Douwe Bob, Blaudzun, Niels Geusebroek, Tim Knol en Waylon een eigen versie van hun guilty pleasure (nummers waar mensen stiekem van genieten zoals ‘Wake Me Up Before You Go-Go’ van Wham) gemaakt en deze live ten gehore gebracht. Fokkens koos voor ‘You and Me’ van Joan Franka.

Films en documentaires

Over de deelname van Bente Fokkens aan The Voice Kids werd de documentaire ‘Bente’s Voice’ gemaakt door Marijn Frank (van De Keuringsdienst van Waarde). ‘Bente’s Voice’ was in 2012 te zien bij het IDFA Kids & Docs programma. In de documentaire is onder andere te zien hoe ze steeds populairder wordt onder haar leeftijdsgenoten naarmate ze verder komt in de competitie. Ze blijft echter onzeker en vraagt zich af of haar nieuwe vriendinnen haar nog wel leuk vinden als ze niet meer op televisie te zien is. Ook wordt er in gegaan op de vraag of zingen nog wel leuk is als het onder druk moet. Naast singer-songwriter is Fokkens ook actrice. Fokkens speelteen kleine rol in de bioscoop film ‘Loenatik, Te Gek!’ waarin ze kort te zien is als Noor. De film gaat over de psychiatrische patiënten Bep Brul (Karen van Holst Pellekaan), De Majoor (Martin van Waardenberg), Fats (Dick van den Toorn), Mevrouw De Haas (Catharina Haverkamp) en Dr. Doolittle (John Buijsman) die noodgedwongen zijn teruggekeerd in de maatschappij nadat kliniek Zonnedael is opgeheven. Wanneer de ‘gekken’ vernemen dat hun geliefde zuster Ten Hoeven ontvoerd is, komen ze gezamenlijk in actie. In 2015 verschijnt de op een boek van René Appel gebaseerde film ‘Schone Handen’ waarin Fokkens te zien is als Daphne. Daphne is de dochter van Eddie (Jeroen van Koningsbrugge) en Sylvia (Thekla Reuten). Het gezin leidt een luxe leven dankzij de drugswereld waarin Eddie zich begeeft. Het gaat mis na een inval van de politie.

Privéleven

Bente Marijn Fokkens groeide op in Muiden waar ze met haar ouders woont. Ze is al op 4-jarige leeftijd begonnen met het schrijven van liedjes. Nu gaat ze naar Cultuurprofielschool het IVKO in Amsterdam. Hier wordt extra aandacht besteed aan kunst en muziek. Fokkens komt als sinds haar kindertijd graag op Vlieland. Dit is ook de plek waar Fokkens begonnen is met het schrijven van liedjes.

One comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code