Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Beau van Erven Dorens

Beau van Erven Dorens werd geboren op kerstavond (24 december) 1970, in Haarlem, en hield hieraan zijn tweede voornaam ‘Noël’ over. Bij het grote publiek is hij voornamelijk bekend als RTL-(mede)presentator van televisieprogramma’s als Deal or No Deal, RTL Boulevard, Ik Hou van Holland, Het Zesde Zintuig en The Amsterdam Project. In het najaar van 2019 neemt Van Erven Dorens de presentatie van een nieuwe late night talkshow op RTL 4 voor zijn rekening.

Van Erven Dorens woont met zijn vrouw en vier zonen in Amsterdam.  

Jeugd en opleiding

De eerste vier jaar van zijn leven bracht Van Erven Dorens door in Maleisië, waar zijn vader voor oliemaatschappij Shell werkte. Daarna keerde het gezin terug naar Nederland.

Beau van Erven Dorens doorliep het vwo aan het Kennemer Lyceum in Overveen, ten westen van Haarlem. Na zijn middelbare school studeerde hij Nederlands, Geschiedenis en Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, maar sloot geen van alle af met een diploma.

Televisiecarrière

Na een korte carrière op de radio als brutale presentator van Oh Beau begon Beau van Erven Dorens in september 1998 op RTL 4 met Alles voor de kijkcijfers, een late night programma waarin hij opvallende beelden liet zien. Een maand later startte hij ook met RTL Live, dat hij twee seizoenen lang presenteerde.

Beau van Erven Dorens wisselde meermaals in zijn carrière van werkgever. Het eerste uitstapje buiten RTL maakte hij in 2000, toen hij naar Veronica vertrok. Daar maakte hij Big Brother 2, Over de balk en Beaulywood. In 2001 keerde hij weer terug bij RTL en presenteerde hij tot maart 2005 samen met Albert Verlinde RTL Boulevard en in 2004 Popstars.

Van augustus tot april 2006 was Beau van Erven Dorens te zien op John de Mols Talpa, later Tien. Hier maakte hij actualiteitenprogramma NSE, spelshow Deal or No Deal en, samen met Linda de Mol, M/V en Linda & Beau op Zondag. Ook speelde hij de hoofdrol in comedyserie Man & Paard.

Vanaf september 2007 presenteerde Beau van Erven Dorens weer voor RTL, dat Tien overnam. Van Erven Dorens verhuisde met zijn Deal or No Deal en maakte deel uit van de presentatieteams van RTL Travel Adrenaline en Ik Hou van Holland, met Linda de Mol en Jeroen van Koningsbrugge. In deze periode presenteerde hij ook Het Zesde Zintuig en Dancing with the Stars, voordat hij in juni 2009 overstapte naar SBS.

Voor SBS maakte hij actualiteitenprogramma CQC op Veronica en de programma’s Hole in the wall (met Gerard Joling), De Nieuwe Uri Geller, Shownieuws, Show Me the Money en De wereld van Beau op SBS6.

Sinds 2015 is Beau van Erven Dorens opnieuw werkzaam voor RTL. Hier schoof hij weer aan als presentator bij RTL Boulevard en als invalpresentator bij RTL Late Night. Ook maakte hij The Amsterdam Project, 5 jaar later en Beau Five Days Inside, dat hem in 2018 de Gouden Televizier-Ring en de Zilveren Televizier-Ster voor de bestse tv-presentator opleverde. Datzelfde jaar werd hij uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar.  

Ander werk

Beau van Erven Dorens schreef columns voor onder meer Nieuwe Revu, Haarlems Dagblad, De Groene Amsterdammer, Blvd., AD en NRC Handelsblad. Tussen 2003 en 2008 schreef Van Erven Dorens ook enkele boeken.

Beau van Erven Dorens is mededirecteur van productiebedrijf Park Lane, dat onder andere televisieprogramma The Phone produceerde. Het programma was een hit en de uitzendrechten zijn aan tientallen landen verkocht. In Nederland werd The Phone tussen 2007 en 2010 uitgezonden. In 2018 speelde Beau van Erven Dorens de hoofdrol in de kerstreclame van supermarktketen Lidl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code