Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Willemijn Hoebert

Willemijn Hoebert is geboren op 15 september 1978 in Wilnis. Ze komt uit een echt meiden gezin en is de oudste van haar twee zusjes. Ze is in haar jeugd erg veel verhuisd. Zo verhuisde ze in 1982 voor het werk van haar vader naar Indonesië waar ze op de internationale school in Jakarta terecht kwam. Een paar jaar later verhuizen ze naar Portugal waar ze les kreeg op de St Domenics International School.  Op haar 13e verhuist Willemijn weer terug naar Nederland. De familie gaat in Wageningen wonen.

Opleiding en Hobby’s

Willemijn HoebertAls Willemijn Hoebert haar middelbare school afmaakt in Nederland gaat ze vervolgens meteorologie studeren aan de Universiteit van Wageningen. Deze studie vond ze zeker interessant, maar ze voelde zich nog niet ontwikkeld genoeg om ook meteen een baan te vinden en dus kiest ze er voor om zichzelf nog meer te gaan ontwikkelen. Ze doet daarom wat saleservaring op bij een farmaceut (haar vader werkte immers ook voor een farmaceut) en leert er zo een heel ander vak naast.

De grootste hobby van Willemijn Hoebert is hockey. Als kind heeft ze altijd veel gehockeyd. Ze begon er eigenlijk al mee toen ze pas vier jaar oud was. In 2009 is ze gevraagd door Wageningse Hockeyclub of ze terug wilde komen bij de Wageningse Dames. Voorheen was ze daar ook al aanvoerster van het team. In 2009 speelde ze daar dan ook weer mee in de achter linie.

Carriere als Meteroloog

Als Gerrit Hiemstra voor MeteoVista op zoek is naar een meteoroloog pleegt hij een telefoontje naar Willemijn Hoebert. Gerrit is op zoek naar iemand die ook saleservaring heeft en dus was hij mij Willemijn aan het goede adres. Willemijn gaat werken voor weeronline en verkoopt voor Weeronline allerlei producten. Maar niet alleen werkt ze in sales, ze mag ook werkervaring opdoen in de weerkamer waar ze samen met een team werkt aan de weersvoorspellingen.

NOS

Marjon de Hond was lange tijd weerpresentatrice bij de NOS maar neemt in 2010 afscheid. In eerste instantie wilde Willemijn Hoebert zich niet opgeven voor deze functie, maar op aandringen van haar baas besluit ze om toch mee te doen aan de screentest. En met succes! Vanaf juli 2010 begint Willemijn Hoebert bij de NOS. In haar eentje vertegenwoordigt ze de complete weerredactie. Tijdens het NOS Journaal presenteert Willemijn het nieuws live tussen 6 en 8.

Willemijn als Moeder en Echtgenote

Later in 2010 is Willemijn Hoebert in verwachting en gaat ze met zwangerschapsverlof. Als ze bevallen is van haar zoontje komt ze vast in dienst bij de NOS, waar ze ongeveer drie dagen in de week werkzaam is als weervrouw. Op dit moment is Willemijn voor de tweede keer zwanger en verwacht ze in mei van dit jaar haar tweede kindje. Willemijn is een drukke moeder, maar ook zeker een hele hippe. Want ze is niet alleen actief of tv, maar ook o verschillende social media als Twitter en Facebook. Willemijn is al lange tijd gelukkig getrouwd, en samen met haar echtgenoot heeft ze ook nog een eigen bedrijfje. Hiervoor verricht ze echter alleen wat administratieve taken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code