Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Willem van Lynden

Willem van Lynden is eigenaar en oprichter van MediaMaze, een kantoor dat zich richt op online beeldvorming. Tevens is Van Lynden bestuurslid van de Stichting Stop Online Shaming.

Op 28 november 1985 is Willem van Lynden geboren te Rotterdam. Samen met zijn vier jongere broertjes, vader Carel (advocaat) en moeder Marjolijn (destijds freelance journalist) groeit hij op in zijn geboortestad. Van Lynden en zijn vier broertjes gingen naar de Montessorischool Kralingen te Rotterdam. Daarnaast voetbalde hij tot en met de D-junioren bij Excelsior, hockeyde hij bij Victoria en was hij regelmatig bij de K.r.z.v. “de Maas” in een zeil-, of roeiboot te vinden. Hij vervolgde in 1998 zijn schooltijd aan het Erasmiaans Gymnasium te Rotterdam. Na zijn gymnasiumdiploma behaald te hebben in 2004, koos hij er voor te gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht.

Studiejaren

Van Lynden begon zijn bachelor Economie in 2004 en rondde deze af in 2008. Als eerstejaars student koos hij er direct voor om Rotterdam te verlaten en in een studentenhuis in Utrecht te gaan wonen. Tijdens zijn studentenjaren heeft hij onder andere als werkgroepdocent les gegeven in het vak macro-economie. Na het behalen van zijn bachelorsdiploma koos hij ervoor om een jaar te gaan reizen door Zuidoost Azië en Australië. Na een jaar door te hebben gebracht in het buitenland begint hij in 2009 aan zijn Master Internationale Economie aan de Erasmus Universiteit. Deze rondde hij in 2011 cum laude af.

Ondernemen en MediaMaze

Al van jongs af aan hield van Lynden van ondernemen. In zijn jonge jaren haalde hij met de bolderkar bij buurtgenoten tegen betaling het oud papier en lege flessen op. Na het behalen van zijn Master besluit hij dan ook om het heft in eigen hand te nemen en een eigen bedrijf op te richten. Hij besluit zich te verdiepen in online reputatiemanagement en richt in 2013 het bedrijf MediaMaze op. Met MediaMaze helpt Van Lynden zowel bedrijven als particulieren hun online reputatie te herstellen, beschermen of te verbeteren. Daarnaast zet het bedrijf zich in om haar klanten (ondernemers, professionals en bedrijven) te voorzien van goede (online) content en deze via verschillende kanalen te verspreiden. Van Lynden procedeerde de afgelopen jaren namens verschillende klanten tegen Google inzake het ‘vergeetrecht’. Eind 2021 is deze praktijk overgedragen aan Van Diepen van der Kroef Advocaten.

Naast het werk

Van Lynden zet zich middels de Stichting Stop Online Shaming belangeloos in voor het verbeteren van  (online) privacyrechten. De stichting voerde reeds een procedure tegen een zwarte lijst met artsen en een Nederlandstalige pornowebsite die beelden publiceerden zonder over de toestemming van de betrokkenen te beschikken. Van Lynden is regelmatig op radio of televisie te horen en zien om mee te praten over onderwerpen als ‘cancel culture’, ‘doxing’, ‘online reputatie’ en ‘online privacy’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

code