Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Wilfred Genee

Wilfred GeneeWilfred Genee werd op 27 juni 1967 geboren in Leeuwarden. Na een onbezorgde jeugd behaalde hij in 1986 zijn gymnasiumdiploma aan het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden. Genee was daar bovendien vice-praeses van de Leeuwarder Gymnasiasten Club. Passie voor sport zat er bij Genee al sinds jonge leeftijd en hij heeft dan ook zijn hele jeugd gevoetbald bij MKV ’29 in Leeuwarden. Na de afronding van zijn gymnasium ging hij naar de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij rechten ging studeren. Omdat Genee al op jonge leeftijd wist dat hij zijn beroep wilde combineren met sport, werkte hij tijdens zijn gehele studententijd bij OOG TV, Omroep Organisatie Groningen, de lokale omroep in Groningen.

Wilfred Genee Relatie

Wilfred Genee trouwde op 11 april 2008 met Lili Pirayesh (1972), een van oorsprong Iraanse vrouw. Samen hebben zij een dochter, Feline Isabeau (2009) en een zoon, Timothy Luca (2012). De kinderen hebben als roepnaam Isabeu en Luca. Het huwelijk dat Genee met Lili Pirayesh heeft, is zijn tweede. Zijn eerste huwelijk hield niet lang stand. Genee schreef samen met zijn vrouw Lili het boek ‘Vullen of Voeden’ over gezond eten. Daarbij kregen zij hulp van een aantal deskundigen op het gebied van voeding en het menselijk lichaam.

Werk

De belangstelling voor gezond eten en veel sporten heeft Wilfred Genee geïntegreerd in zijn werk als tv- en radiopresentator en sportjournalist. Hoewel de meeste mensen hem kennen van ‘Voetbal International’ en ‘Tour du Jour’, heeft Genee voor een groot aantal andere media gewerkt. FilmNet, SBS6, Canal+ en RTL 5 zijn hier voorbeelden van. Momenteel is Genee het bekendst van zijn werk voor RTL 7 en BNR Nieuwsradio. Het programma ‘Voetbal International’ is erg populair doordat Genee er samen met Johan Derksen, René van der Gijp en Johan Boskamp in slaagt om authentieke televisie neer te zetten.

Voetbal International

Het voetbal-praatprogramma ‘Voetbal International’ op RTL 7 is vernoemd naar het gelijknamige blad waar Johan Derksen hoofdredacteur was. Het programma richt zich voornamelijk op de eredivisie en heeft in 2011 de Gouden Televizierring gewonnen. Het programma is bedacht door RTL Nederland en wordt gepresenteerd door Wilfred Genee. Na afloop van dit programma presenteert Genee tevens de samenvattingen van de Jupiler Leage.

Tour du Jour

Wilfred Genee presenteert tevens het sportpraatprogramma ‘Tour du Jour’, voorheen ‘De Zomer van 4: Tour du Jour’. Dit programma wordt gemaakt door RTL Sport en wordt uitgezonden door RTL 7. In dit programma wordt de dagelijkse etappe van de Tour de France besproken, bediscussieerd en geanalyseerd. Bij het programma zijn altijd een aantal vaste gasten aanwezig, waaronder Michael Boogerd, Danny Nelissen en Johan Derksen. De eerste editie van het programma was in de zomer van 2011 en is gedurende de Tour de France dagelijks te zien tussen 20:30 uur en 22:00 uur. Danny Vera verzorgt samen met zijn band de muzikale invulling van de avond en Leo Driessen is de commentator en voice-over van de etappe. Het programma wordt opgenomen vanaf de Mariaplaats in Utrecht en duurt tot het einde van de Tour de France.

One comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code