Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Tom Barman

Tom BarmanOp 1 januari 1972 werd Tom Barman in Antwerpen (België) geboren. Hij werd bekend als gitarist en tevens ook leadzanger van de band dEUS. Naast zijn muzikale carrière is hij ook filmregisseur.

Na het behalen van zijn middelbare schooldiploma vertrok Barman naar Brussel om daar naar de filmschool Hogeschool Sint Lukas te gaan. Echter slaagt Barman en niet in om hier zijn studie af te ronden. Dit had weliswaar niets te maken met inzet of talent, maar had alles te maken met zijn andere passie en ambitie: muziek!.

De Band dEUS

In 1989 werd de groep dEUS opgericht. De band maakt voornamelijk Belgische rock en speelt ook indie-muziek. Sinds de oprichting van de band zijn er regelmatig bandleden bijgekomen en gestopt. In de beginjaren van dEUS speelde de band voornamelijk cover-songs. De band debuteerde met het album: Worst Case Scenario in 1994. Barman vervult al sinds de oprichting van de band de functie van gitarist en leadzanger en is samen met Klaas Janzoons de enige bandmember die al sinds 1989 onderdeel is van de dEUS.

Passie voor film

Hoewel Tom Barman groot is geworden met dEUS en hier zijn handen vol mee heeft, kon hij het niet laten om zijn passie voor film te gebruiken voor het regisseren van een aantal videoclips. Ook hield hij zich bezig met het maken van een korte film: Turnpike. In 2002 kreeg Barman het zelfs voor elkaar om te beginnen aan een speelfilm. Naar eigen zeggen was het regisseren van een speelfilm een van zijn grootste dromen.

IFFR Tom Barman

In 2001 maakte Barman voor het eerst kennis met het Internationale Film Festival Rotterdam (IFFR). Hij mocht toen zijn ideeën voor de film Any Way The Wind Blows pitchen op het CineMart van het filmfestival. Barman zegt zelf sinds 2001 ieder jaar op het festival te zijn geweest. Niet alleen als filmmaker is hij bij IFFR te vinden, maar ook als filmmaker en dj. Nieuw is overigens wel dat hij zijn passie voor film op het Internationale Film Festival Rotterdam 2015 van een andere kant laat zien; hier presenteert Barman een eigen talkshow: IFFR Late Night.

Privéleven

In een interview met Tom Barman en Stef Kamil Carlens met humo.be laat Barman weten een korte homoseksuele relatie gehad te hebben met ex-lid Stef. Echter gaat Barman vandaag de dag als heteroseksueel door het leven. Lise de Negri heeft zichzelf een tijdje de vriendin van Tom Barman mogen noemen. In juli 2013 ontmoet Barman Charlotte Pavic, en wordt stapelverliefd op haar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code