Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Thomas Langerwerf

Thomas Langerwerf werd op 6 januari 1969 geboren in Zwijndrecht. Langerwerf is wellicht bij u bekend door zijn werk als notaris. Op dit moment heeft hij een investeringsfonds: VCinvest en een consultancy firm onder zijn eigen naam.

Jeugd en studie

Thomas Langerwerf

Thomas Langerwerf doorliep de kleuterschool en lagere school in Oirschot. Vervolgens ging hij naar de middelbare school in Eindhoven, het van der Puttlyceum, alwaar hij met succes het atheneum doorliep en zijn diploma behaalde. Tijdens zijn lagere en middelbare schoolperiode was Langerwerf een fervent tennisser: hij behoorde tot de beste tennisspelers in Brabant. Hierna besloot Langerwerf rechten te gaan studeren. Wel bleef hij in Noord-Brabant: hij behaalde in 1993 in Tilburg zijn graad en kon zichzelf toen Meester in de rechten noemen. Vervolgens vertrok hij naar Leiden om daar Notarieel Recht te studeren, dit rondde hij in 1994 af. Hierna is hij eerst kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek en vervolgens bij Loyens & Loeff. Vervolgens gaat hij vrij snel zelf als notaris aan de slag bij zijn eigen kantoren.

Anotaris Utrecht en 010Notaris Rotterdam

Thomas Langerwerf heeft enkele bekende notariskantoren opgericht. Zo richt hij in 2005 als eerste in Nederland een succesvol internet-notariaat op. Zijn Anotaris te Bunnik (Utrecht) wordt al gauw winstgevend en moet uitbreiden. Anotaris wordt bovendien genomineerd als één van de snelst groeiende notariskantoren van Nederland en is in 2008 het notariskantoor dat het meest zichtbaar en aanwezig is op internet. Hierna is Langerwerf toe aan een nieuwe uitdaging, dus verkoopt hij Anotaris en richt hij in 2011 010Notaris in Rotterdam op. Langerwerf verwacht weer een succesvol kantoor op te kunnen zetten. Dit lukt ook: na korte tijd bestaat 010Notaris uit 20 medewerkers en is dit nu het grootste notariskantoor op internet, waarmee het de eerdere positie op internet van Langerwerfs voorgaande bedrijf Anotaris overneemt. Tevens groeit ook 010Notaris in korte tijd uit tot het grootste notariskantoor van Nederland en verkoopt hij ook dit bedrijf.

Thomas Langerwerf nu

Vandaag de dag is Thomas Langerwerf niet meer actief als notaris, maar beheert hij zijn eigen consultancy firm, welke zijn eigen naam draagt. Hierbij helpt hij bedrijven met winst maken of met herstel. Daarnaast beheert hij zijn eigen investeringsfonds: VCinvest. Dit is een fonds dat investeert in familiebedrijven en bij doorstart- en faillissementssituaties. De bedrijven zijn actief in de driehoek van Antwerpen, Rotterdam en Eindhoven. De kennis van bedrijfsgroei en winst maken die Langerwerf opdeed bij zijn vorige twee kantoren gebruikt hij nu dus om andere bedrijven te adviseren. Naast zijn werk zit Langerwerf bovendien niet stil en heeft hij de laatste jaren vervolgstudies gedaan richting management en business. In 2013 volgde hij opleidingen aan het prestigieuze International Institute for Management Development in Lausanne, Zwitserland. In datzelfde jaar rondde Langerwerf een opleiding aan de Singularity University in Californië af. Momenteel volgt hij een opleiding aan Stanford University Graduate School of Business in Californië.

Thomas Langerwerf is actief op Twitter via https://twitter.com/TLangerwerf

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

code