Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Ronald Beltzer

Ronald Beltzer is de oprichter, eigenaar en directeur van Corel, een in Amsterdam gevestigde juridische uitgeverij. Daarnaast is Beltzer advocaat en partner bij Maes Law, dat gespecialiseerd is in internationale arbeidsrechtelijke vraagstukken, en was hij decennialang verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij docent en vanaf 2011 hoogleraar Arbeid en Onderneming was. In deze rol droeg hij tevens bij aan de totstandkoming van honderden publicaties op het gebied van arbeidsrecht en met name overgang van de onderneming.

Met betrekking tot laatstgenoemde geldt Ronald Beltzer als de landelijke expert. Dit specialistische werkveld stelt de vraag centraal wat er gebeurt met het personeel als de onderneming wordt overgenomen door een andere ondernemer of onderneming. Nadat Beltzer in 2000 promoveerde op dit onderwerp – hij was bij zijn eerste baan na zijn afstuderen nauw bij een dergelijk proces betrokken geweest – groeide hij in de jaren daarop dan ook uit tot een veelgevraagd deskundige wanneer overgang van de onderneming op televisie, radio en in publicaties enige duiding behoefde.

Corel

Met Corel, een afkoring van corporate employment law, heeft Ronald Beltzer sinds de oprichting in 2018 diverse uitgaven gerealiseerd. Dat betrof onder meer een thematisch overzichtswerk van het cao-recht, evenals een nieuwe versie van het door Beltzer geschreven ‘Overgang van de onderneming’, een standaardwerk binnen het specialisme.

Tegenwoordig houdt Beltzer zich met Corel enkel bezig met het uitgeven van juridische werken, maar voorheen verleende hij onder die naam ook juridisch en strategisch advies op alle vlakken van het Nederlandse en Europese arbeidsrecht. Eerder deed hij dat ook al op persoonlijke titel.

Maes Law

In 2021 trad Ronald Beltzer toe tot het team van Maes Law, dat kantoor houdt in Amsterdam, Rotterdam en Breda. Als advocaat en partner bij Maes Law verleent hij advies in kwesties aangaande het nationaal en internationaal arbeidsrecht. Daarnaast focust Beltzer op het aantrekken van nieuwe klanten, het uitbreiden van de organisatietak die zich op het arbeidsrecht richt en de oprichting van Maes Law Academy. Laatstgenoemde is een opleidingsinitiatief, waarmee Maes Law postacademisch onderwijs aanbiedt.

Arbeid en onderneming

Als student aan de Universiteit van Amsterdam voltooide Ronald Beltzer in de jaren negentig achtereenvolgens de studies Nederlands Recht en Vrij Doctoraal Recht, alvorens aan de University of Kent de studie English Law te doorlopen.

Na zijn afstuderen bleef Beltzer betrokken bij zijn Amsterdamse alma mater, eerst als promovendus bij het aan de universiteit verbonden Hugo Sinzheimer Instituut en later als docent, universitair hoofddocent, hoogleraar en vakgroepvoorzitter. Om binding met de praktijk te behouden, was Beltzer naast zijn academische werkzaamheden – waartoe ook gasthoogleraarschappen aan de Universiteit van Vilnius en de Katholieke Universiteit Leuven behoorden – ook actief als raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Amsterrdam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

code