Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Rogier Smit

Rogier Smit

Rogier Smit (volledige naam “Rogier Willem Smit”) is oprichter en Chief Executive Officer van 24/7Gaming Group. Smit is geboren in Utrecht, heeft in Amsterdam de 1ste Openluchtschool doorlopen en is vervolgens met zijn ouders verhuisd naar Wavre, België. In Brussel heeft hij op de International School of Brussels gezeten. Reeds in zijn 17e levensjaar ging hij studeren, BBA (Bachelor of Business Administration) in Brussel – eveneens een internationale opleiding. Daarna is hij op z’n 22ste naar Barcelona vertrokken om daar zijn MBA te behalen. Na zijn studie heeft hij een paar jaar aan het ondernemerschap geroken door met een studiegenoot een detacheringsbureau in automatiseringspersoneel te runnen. Hier heeft hij geleerd om leiding te geven, met personeel te werken, opdrachten binnen te halen en commercieel beleid uit te stippelen. Rogier Smit woont samen in Amsterdam en is vader van een zoon van vier jaar. In het dagelijkse leven geeft hij leiding aan 24/7 Gaming Group Holdings PLC. Deze onderneming is genoteerd op de London Stock Exchange AIM.

24/7Gaming Group

24/7Gaming Group biedt gaming aan via verschillende apps. De gaming-app markt is een snel innoverende en groeiende markt. Om bij te blijven moet je niet alleen telkens de tijd vooruit zijn, maar ook de middelen en brains hebben om continu de diensten voor je klanten te verbeteren en aan te passen aan de nieuwe wensen. Je moet niet alleen je gebruikers aan je weten te binden, maar je moet ook de grote spelers op de markt bij kunnen houden. In deze markt kun je niet even achterover leunen. Het adagium, stil staan is achteruitgaan, bewijst zich telkens weer in deze branche.

Ervaring

Met z’n 40 jaar is Rogier Smit echter al een zeer ervaren bestuurder, die de klappen van de zweep in een dergelijke moeilijke markt heeft leren kennen. Van 2001 tot2010 was hij oprichter en Executive Vice President van een van Nederlands grootste en bekendste spelletjesuitgever en –studio. Opereren in die markt was zeer complex. De moordende concurrentie, het complexe productieproces in combinatie met het feit dat timing een belangrijke succesfactor was in het ten gelde maken van de enorme investeringen, maakten het zeer moeilijk om te door te kunnen groeien tot één van de grotere spelers in de spelletjesmarkt. Toch wist Rogier Smit het bedrijf te brengen tot het niveau van de subtoppers in deze markt. Een hele knappe prestatie, maar helaas niet genoeg om het hoofd boven water te kunnen houden in de neergaande markt ten tijde van 2009 en 2010.

Toekomst

Rogier Smit heeft met 24/7Gaming een goede positie in de markt ingenomen. Met zijn ervaring en kennis op het gebied van gaming is hij met 24/7gaming het juiste pad ingeslagen. Al zijn tijd stopt hij in zijn onderneming. Nog steeds heeft hij niet de tijd en de rust om eens op vakantie te gaan, maar de weekenden besteed hij aan zijn vriendin en zoon. Wellicht dat er in de toekomst wat meer tijd ontstaat om te besteden aan motor crossen. Deze liefde heeft hij in zijn jeugd opgedaan, crossen op een tweetakt 250cc in de heuvels bij Wavre. Avontuurlijk, internationaal georiënteerd en ondernemend, Rogier Willem Smit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code