Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Rick Brandsteder

Rick Brandsteder zag op 7 april 1984 het levenslicht. Hij werd bekend bij het grote publiek door zijn presentatiewerkzaamheden voor RTL en SBS. Ook was hij model. Hij is de zoon van presentator Ron Brandsteder en heeft nog een jonger broertje: Robert Brandsteder.

Carrière

Rick BrandstederNa het afronden van de havo studeerde Rick Brandsteder Entertainment Management. Voordat hij begon met televisiewerk was hij werkzaam als fotomodel. Rick Brandsteder beseft dat hij eerder een kans had in de televisiewereld doordat hij een bekende vader heeft. Zijn vader is ook zijn grote voorbeeld: hij vindt hem een van de beste presentatoren van Nederland. In 2005 was Brandsteder voor het eerst op tv te zien als presentator van het kinderprogramma ‘Kinderrecords’ op SBS 6. Ook presenteerde hij de ‘Sponsorloterijshow’ op Talpa. Vanaf 2007 was Brandsteder iedere week te zien in ‘Sponsor Bingo Loterij: de Winnaars’, een programma van RTL 4. In datzelfde jaar presenteerde hij Bingo-item in Lingo. Vanaf eind 2008 is hij presentator van ‘Wie is de Chef?’ op RTL 5. Later, in de zomers van 2009 en 2010, presenteerde hij nog een ander programma dat met eten te maken had, namelijk ‘Ik kom bij je eten’, eveneens van RTL. Ook was hij in 2009 te zien in ‘Ibiza 24/7’ op RTL 5, dat hij presenteerde. In 2011 deed hij mee aan het programma ‘Wie is de Reisleider’. Naast tv-maken zou Brandsteder ook ooit graag een film willen maken, maar zelf denkt hij dat dit bij een droom zal blijven.

Privéleven

Op het moment van schrijven heeft Rick Brandsteder geen relatie. Halverwege 2013 liet hij blijken dat hij geen rekening wilt hoeven houden met een ander zodat hij kan doen wat hij wilt doen. Bovendien heeft hij een druk werkschema. Ook heeft hij naar eigen zeggen een bepaalde onrust in zich en is hij dan ook nog niet klaar voor samenwonen en kinderen. De passie van Brandsteder is muziek. Hij luistert vaak naar muziek uit de jaren zestig en zeventig. Hij groeide ermee op omdat zijn vader vroeger dj was. Als klein jongetje had hij al een eigen platenkoffertje. Neil Young en Bob Dylan zijn ‘zijn grote helden’. Maar ook de muziek van tegenwoordig waardeert hij. Zo geniet hij bijvoorbeeld van Antony and the Johnsons. Deze passie deelt hij met zijn familie. Zowel zijn ouders als zijn broertje houden ook het meest van de muziek uit de 60’s en 70’s. Ze luisteren dan ook vaak samen naar deze muziek.

Expeditie Robinson

In 2014 is Rick Brandsteder te zien in het elfde seizoen van Ranking the Stars, een BNN-programma waarbij in elke aflevering tien bekende Nederlanders deelnemen. Ook werd op 21 augustus 2014 bekend dat Brandsteder meedeed aan het vijftiende seizoen van Expeditie Robinson, dat vanaf september 2014 werd uitgezonden. Wat vonden jullie van de deelname van Brandsteder aan Robinson 2014? Laat hieronder een reactie achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code