Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Rene van Brakel

Rene van BrakelDe Brabantse Rene van Brakel werd geboren in Valkenswaard op 22 September 1975. Snel na zijn geboorte verhuisde hij naar Nuenen. Als kleine jongen was Rene al vroeg bezig met radio maken. Hij trok zich regelmatig terug op zijn slaapkamertje waar hij met behulp van een cassetterecorder ‘Radiootje maken’ speelde. Rene ging naar de middelbare school in Eindhoven. Eenmaal begonnen met huiswerk en studeren wordt zijn interesse voor radio steeds groter. Hij richt dan ook op jonge leeftijd een lokale radiozender op voor Nuenen, in samenwerking met een aantal andere gedreven jongeren. De radiozender gaat de lucht in als Radio Decibel. Van Brakel deed dit met groot succes en had dan ook de gelegenheid om een paar jaar later over te stappen op de lokale omroep van Geldrop. De radio van Geldrop was iets serieuzer en van Brakel kreeg meer te maken met nieuwsitems.

Studie

Het is niet gek dat van Brakel na zoveel succes op jonge leeftijd ervoor koos om journalistiek te gaan studeren in Tilburg. Hij was nog maar net begonnen met zijn eerste jaar in Tilburg of hij krijgt al de kans om bij Omroep Brabant te komen werken. Hij mocht vrij snel het nieuws gaan lezen en kreeg grote kansen om het vak in de praktijk te leren. Tijdens zijn studie Journalistiek loopt van Brakel twee stages. De eerste stage loopt hij bij Omroep Brabant, omdat hij daar toch al werkt. De tweede stage loopt hij bij het Radio 1 Journaal van de NOS. Als zijn stage is afgelopen wordt hij gevraagd om er als freelancer te blijven werken.

Van Brakel op Televisie

Hoewel zijn passie voor radio er al vroeg inzat, presenteert van Brakel op 2 februari 2002 toch voor de televisiezender van Omroep Brabant. Hij krijgt de eervolle taak om op de dag van het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima,  zijn eerste televisiejournaal te presenteren. Het moet wel een succes zijn geweest want niet veel later werkte van Brakel samen met Jeroen Pauw aan het programma Met het oog op morgen. Hierdoor kwam zijn interesse steeds meer bij televisie te liggen waardoor een definitieve overstap naar de NOS steeds dichter in de buurt kwam.

De definitieve overstap naar de NOS

Van Brakel kiest er voor om in 2008 de definitieve overstap te maken naar de NOS. Hier werkt hij als redacteur-nieuwslezer voor de radio. Van Brakel komt er eerlijk voor uit verschillende ervaren nieuwslezers om advies te hebben gevraagd. Het advies van Sacha de Boer en Jeroen Pauw waren een grote hulp voor hem. In 2011 wordt van Brakel gevraagd als vaste invaller van het NOS Journaal. Vanaf dit moment vervult van Brakel drie verschillende taken: vaste invaller bij het NOS Journaal, NOS op 3, en eindredacteur.

Privéleven Rene van Brakel

Van Brakel weet zijn privéleven goed buiten de spotlights te houden. Want er is niet bekend of van Brakel een vriend of vriendin heeft. Of van Brakel een relatie heeft wil hij waarschijnlijk lekker voor zichzelf houden. En dat nemen we hem natuurlijk niet kwalijk! Wel is Rene van Brakel erg actief op twitter, en dat is ook te zien aan zijn volgers; ruim 1100!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code