Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Remy Bonjasky

Remy Bonjasky, ook wel ‘The Flying Gentleman’, is een voormalig thaibokser. Hij werd op 10 januari 1976 geboren in Paramaribo, Suriname. Hij won drie keer de K-1 wereldkampioenschappen.

Jeugd

Remy-BonjaskyRemy Bonjasky emigreerde in 1981 op zijn vijfde naar Nederland. Hij heeft een oudere broer en zus en een jonger broertje. Eerst woonde hij met zijn familie in Tilburg, maar al snel verhuisde het gezin naar Zwijndrecht en twee jaar later naar Lelystad. Bojanksy herinnert zijn tijd in Lelystad positief. Hij voelde zich thuis en had veel vriendjes. Dit was echter van korte duur, omdat zijn ouders toen hij negen jaar oud was gingen scheiden en hij met zijn moeder en broers en zus in Amsterdam Zuidoost ging wonen, waar veel familie van hen zat.

K-1 World Grand Prix

In zijn jeugd deed hij veel aan voetbal. Op zijn achttiende begon hij in de vechtsport. In 2003 maakte Bonjasky zijn debuut in de K-1 World Grand Prix Final in Tokio. Hij won de titel en dit leverde hem een bedrag op van 400.000 dollar. Een jaar later was hij nogmaals de winner van de K-1 World Grand Prix. In 2008 won Bonjasky de begeerde K-1 World Grand Prix titel voor de derde keer. In de finalepartij streed hij tegen Amsterdammer Badr Hari. Gedurende de eerste ronde kreeg kreeg Hari een stoot op zijn kin van Bonjasky. Bonjasky trapte daarna nog vlak langs het hoofd van Hari. Hierna wilde Bonjasky nog eens trappen, maar zijn been werd gegrepen door Hari en Bonjasky viel op de grond en gaf Hari hem nog twee stoten. De scheidsrechter trok Hari weg, maar laatstgenoemde gaf nog een trap tegen Bonjasky’s hoofd. Hierop ontving Hari een gele kaart. Hierna werd een vijf minuten durende herstelpauze ingelast. Toen na deze pauze de ringdokter vaststelde dat Bonjasky nog steeds niet helder kon zien en niet meer kon deelnemen aan het gevecht, kreeg Hari een rode kaart en werd zodoende gediskwalificeerd. Dit betekende dat Remy Bonjasky zich voor de derde keer wereldkampioen K1-vechten kon noemen.

Comeback en sportschool

Naast topsporter is Remy Bonjasky eigenaar van sportschool Bonjasky Academy, die hij in 2010 opende in Almere. In 2012 maakte Bonjasky zijn terugkeer in de professionele vechtsport. Hij werd benaderd door Glory, een nieuwe organisatie. Op 6 oktober 2012 vocht hij in Brussel zijn eerste wedstrijd onder de vlag van Glory en won na vier rondes van de Braziliaan ‘Braddock’ da Silva.

Privéleven

In 2005 scheidde Remy Bonjasky van zijn toenmalige vrouw Melissa. Met Melissa heeft Bonjasky een zoon: Cassius. Op het moment van schrijven, 2014, heeft Remy Bonjasky een relatie met Stephanie van der Schley, waarmee hij samenwoont en een zoon, Dean Clay, heeft. In een interview in 2010 zei hij dat hij liever niet heeft dat zijn kinderen gaan boksen, omdat hij het te gevaarlijk vindt. In datzelfde interview beschreef Bonjasky de rolverdeling in zijn huishouden als vrij traditioneel. Hij is de kostwinner en Stephanie doet grotendeels het huishouden. Wel houdt hij van koken. In 2008 kwam zijn biografie uit onder de titel ‘God in Japan’. In 2014 heeft Bonjasky deelgenomen aan de vijftiende editie van Expeditie Robinson. Wat vond jij van de deelname van Bonjasky aan Expeditie Robinson 2014? Reageer hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code