Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Philippe Geubels

Cabaretier Philippe Geubels is geboren in Dendermonde op 15 april 1981 en is dus van Belgische afkomst. Geubels is getrouwd met Leen Corluy met wie hij samenwoont in het Belgische Boechout. In dezelfde gemeente opende Corluy in 2011 haar kattenhotel Snoet. In Geubels’ shows krijgt zijn vrouw het meer dan eens zwaar te verduren, maar in Corluy’s woorden weet hij ‘’heel goed wat hij thuis heeft zitten’’. In 2014 kregen Geubels en Corluy hun eerste kindje, dochter Hanna.

Begin carrière

Philippe Geubels

Philippe Geubels begon zijn carrière in België, maar is ook in Nederland erg bekend. Zo heeft hij opgetreden in een uitverkocht Carré in Amsterdam. Zijn ambitie om ook in Nederland bekendheid te verwerven is misschien wel tegelijk begonnen met zijn ambitie om cabaretier te worden, namelijk door zijn bewondering voor de Nederlandse cabaretier Hans Teeuwen. Geïnspireerd door Hans Teeuwen begon Geubels met het volgen van comedy workshops en ontplooide hij zich tot de kurkdroge cabaretier die hij nu is. Niet voor niks was de naam van zijn eerste – bij de première uitverkochte – theatershow ‘Droog’ (2008). Deze show kwam tot stand nadat hij in 2007 enorm populair werd door zijn deelname aan de Comedy Casino Cup van de Canvas. In deze talentenjacht voor nieuwe comedy-talent verloor Geubels de finale van concurrent Xander De Rycke, maar werd het startschot voor zijn carrière gegeven. Na zijn theatershow in 2008 krijgt hij in 2009 samen met Jan Van Looveren een eigen programma op 2BE genaamd M!LF (Man! Liberation Front) waarin hij op zoek gaat naar de ‘echte’ man. Verder zit hij vanaf 2010 bijvoorbeeld als jury in het Belgische programma De Slimste Mens ter Wereld (en opvolger De Allerslimste Mens) en was hij te gast in programma’s als Mag ik u Kussen?, De Bovenste Plank en De Wereld Draait Door (dwdd).

Hoe om te gaan met al dat succes?

Nadat Philippe Geubels inmiddels een ‘household name’ is geworden in zowel televisieland als comedyland vraagt hij zich in 2011 in zijn nieuwe theatershow af hoe het nu verder moet. In deze show genaamd Hoe moet het nu verder?, staan Geubels’ groei van vakkenvuller tot ‘megacomedyster’ en hoe deze groei zijn leefwereld beïnvloedde centraal. Omdat hij inmiddels ook in Nederland een bekende naam was, besloot hij in 2012 een theatershow te beginnen waarin hij zijn bekendste grappen aanpaste aan de Nederlandse cultuur. De show Made in Belgium loopt uiteindelijk tot 2014: Ook in Nederland blijkt de droge humor in combinatie met zijn welbekende monotone stem aan te slaan. Het succes houdt hier niet op en in 2013 krijgt Geubels zijn eigen serie, Geubels en de Belgen, op de Belgische zender VIER. In dit comedyprogramma bespreekt hij de levensstijl van de Belgen aan de hand van verschillende thema’s. In 2014 breidt Geubels zijn carrière uit met een eerste filmrol in de K3-film Het Dierenhotel. Aangekomen in 2015 weet Geubels nog steeds hoe het nu verder moet en krijgt hij zijn eigen serie, Uitzonderlijk Vervoer, te zien op de Nederlandse omroep BNNVARA. In deze serie rijdt hij bekende Nederlandse cabaretiers naar het theater terwijl hij ze ondertussen het hemd van hun lijf vraagt wat komische gesprekken oplevert. In 2013 was hij zelf al ooit te gast in het gelijknamige Belgische programma.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code