Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Peter Grondhuis

Peter Grondhuis

Peter Grondhuis is in 1958 geboren op Curaçao. Hij komt op zesjarige leeftijd naar Nederland om in het Amsterdamse Buitenveldert te gaan wonen. Hier maakt hij zijn lagere school af. Na de basisschool gaat Peter naar de middelbare school waar hij een HAVO opleiding volgt. Het HAVO diploma behaalt Peter op het Hervormd Lyceum in Amsterdam Zuid. Na de HAVO besluit Peter commerciële economie te gaan studeren aan de HES in Amsterdam, dat tegenwoordig de HvA heet. Met succes, en een jaar tussentijds in dienst te hebben gezeten, behaald Peter in vier jaar de Bachelor commerciële economie in 1983. Met deze kennis vervult hij een aantal financiële functies in het bankwezen. Vandaag de dag is Peter Grondhuis eigenaar van SG projects.

Liefde in Mexico

Op zesendertigjarige leeftijd vertrekt Peter Grondhuis naar Mexico City. Het is dan 1994 en dit is niet echt een logische vervolgstap in zijn carrière, maar hij had de liefde van zijn leven ontmoet in Mexico, en vertrok daarom naar deze buitengewone stad. Het huwelijk tussen Peter en zijn vrouw werd voltrokken in Mexico City. Ook hier vond Peter een goede betrekking als financieel verantwoordelijke voor de Europese institutionele beleggers bij Probursa S.A. (Investment banking). Hier leert Peter ook nog eens om vloeiend Spaans te spreken. In 1995 keert hij echter met zijn vrouw, waarvan hij inmiddels gescheiden is, terug naar Nederland om zich te vestigen in het prachtige Amsterdam.

De aannemerij

Terug in Amsterdam vindt Peter Grondhuis dat het tijd wordt voor iets anders. Deze overgang was uiteraard niet in één stap te vatten. Maar met een dosis goede moed startte Peter samen met 2 compagnons een aannemersbedrijf op als stap in die richting. De doelstelling is daarbij vastgoed ontwikkeling/belegging. Het bedrijf loopt als een speer. Het eerste project wordt 2 jaar later afgerond. En al snel volgen er meerdere projecten.

SG Projects

Met het succes van het aannemers bedrijf werd SG Projects een feit. Met zijn 7 jaar aannemerij-ervaring heeft Peter Grondhuis veel geleerd op het gebied van indeling, bouw en inrichting. Peter kan zijn creativiteit geheel richten op deze aspecten. Daarnaast draagt hij natuurlijk als financieel man nog steeds de verantwoordelijkheid voor de financiën binnen SG Projects. Met SG Projects heeft Peter een mooi bedrijf neergezet, dat projecten full concept aanpakt. Hoogwaardige turn-key woningen, gerenoveerd volgens moderne eisen maar met behoud van authenticiteit is waar het bedrijf bekend om staat. Peter Grondhuis zorgt er voor dat ieder project met visie wordt aangepakt, met als resultaat eigentijdse comfortabele woningen met een eigen signatuur.

Privéleven Peter Grondhuis

Naast zijn drukke carrière is Peter Grondhuis ook erg druk met zijn gezin. Hij is vader van een zoon (18) en een dochter (15). Hij is ook nog eens heel erg sportief. Behalve actief te zijn in de sportschool, is Peter ook vaak aan het hardlopen en/of op de golfbaan te vinden. In zijn vrije tijd vindt hij het heerlijk om lange verre reizen te maken. De laatste verre reis ging naar Playa del Carmen, een zeer populaire badplaats in Mexico. Het plaatsje staat bekend om de luxe hotels, prachtige baaien, en rustieke sfeer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code