Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Nicolette Kluijver

Nicolette KluijverNicolette Kluijver werd op 29 september 1984 geboren in Hilversum. Toen zij negen jaar oud was, verhuisde ze samen met haar ouders naar Almere. Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat Kluijver iets in de showbizz moest gaan doen, want Kluijver zong de hele dag door. Haar moeder besloot op een gegeven moment om haar op te geven voor Kinderen voor Kinderen on Tour. Bij dit programma mocht zij twee keer solo het liedje ‘Mama is Morgen van Mij’ zingen. Toen Kluijver zestien jaar was, ging ze werken voor de lokale omroep in Almere. Hier presenteerde ze het televisieprogramma ‘AlmereRulez TV’. Toen Kluijver zeventien jaar was, werd ze ontdekt voor modellenbureau Elite Model. Bij dit bureau reisde ze zo’n drie jaar lang de hele wereld over als model voor merken zoals Diesel, G-Star en Tommy Hilfiger.

BNN

Sinds 2006 werkt Nicolette Kluijver zowel vóór- als achter de camera bij BNN. Dit begon bij het programma ‘Spuiten en Slikken’, maar ook maakte ze samen met Dennis Storm het reisprogramma ‘Weg met BNN’. Tevens presenteerde zij samen met Sophie Hilbrand het BNN programma ‘De Klimaatpolitie’ en was zij één van de acht presentatoren van ‘Try Before You Die’. Bij dit laatste programma worden allemaal zaken uitgevoerd die men gedaan moet hebben voordat het leven voorbij is. Hierbij kwam Kluijver in 2007 in opspraak nadat de NS aangifte tegen haar deed vanwege misbruik van de noodrem, vandalisme en ongeoorloofde baan betreding. Ook de NOS was niet blij met Kluijver omdat ze samen met Hilbrand het weerpraatje van het Journaal onderbrak om aandacht te vragen voor het klimaat. In 2009 presenteerde Kluijver opnieuw ‘Spuiten en Slikken’ met Zarayda Groenhart.

Privéleven

In datzelfde jaar werd Nicolette Kluijver in het ziekenhuis opgenomen met een zware hersenschudding. Er was van achteren een auto op haar ingereden op de A1. Gelukkig werd ze na twee dagen uit het ziekenhuis ontslagen, maar ze mocht wekenlang niet werken. Nicolette Kluijver is getrouwd met Evgeniy Levchenko, waarmee zij een dochter heeft. In juni 2014 werd bekend dat Kluijver opnieuw zwanger is van een tweeling. In oktober 2015 zal zij van zowel een jongen als een meisje bevallen.

Televisie carrière

In 2008 was Nicolette Kluijver een kandidaat van het programma ‘Wie is de Mol?’. Andere kandidaten waren toen onder andere Dennis Weening, Coen Swijnenberg en Georgina Verbaan. Het programma speelde zich af in Mexico. Kluijver moest het programma helaas in de eerste ronde verlaten. Kluijver zet zich bovendien in voor het goede doel ‘Monkey Business’, een organisatie die pleit voor de orang-oetans op Borneo en Sumatra. Ook zet Kluijver zich in tegen de plofkip in samenwerking met Wakker Dier. Tijdens de vijftiende editie van Expeditie Robinson heeft Kluijver de presentatie op zich genomen, samen met presentator Dennis Weening. Wat vinden jullie van de deelname van Expeditie Robinson? Reageer hieronder!

One comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code