Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Nadia Poeschmann

Nadia Palesa Poeschmann werd op 20 juli 1981 geboren in het Afrikaanse Lesotho. Ze groeide op in Nijmegen. Poeschmann is model en actrice, maar werd vooral bekend bij het grote publiek doordat ze in 2012 een van de vaste reporters van het programma PowNews werd. In 2014 was Nadia Poeschmann te zien in de vijftiende editie van Expeditie Robinson.

Model

Nadia Poeschmann werd op haar zestiende door een fotograaf gescout als model, maar haar ouders wilden dat ze daar mee wachtte tot ze haar eindexamens had gehaald. Voordat ze aan modellenwerk begon rondde ze dan ook eerst de havo en vervolgens het vwo af. Daarna vertrok ze naar Parijs, waar haar internationale modellen carrière begon. Als model reisde Poeschmann de hele wereld rond. Ze liep shows voor merken als Lolita Lempicka, Mart Visser en Hermes. Als fotomodel verscheen ze in reportages van onder andere Vogue, Elle, Marie-Clair, Quote en Cosmo.

Media & Cultuur

Nadia-Poeschmann

Na twee jaar modellenwerk en in het buitenland gewoond te hebben maakte Nadia Poeschmann haar terugkeer naar Nederland. Ze had de behoefte gekregen om zichzelf intellectueel meer te ontwikkelen en besloot daarom te gaan studeren. De keuze viel op de studie Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Ook begon ze zich meer te interesseren in acteren en presenteren. Ze volgde workshops bij Act2Act en Kemna en deed een korte opleiding aan theaterschool De Trap. Kort daarna kwamen de eerste acteerklussen binnen. Zo speelde zij tijdens haar studie in meerdere commercials, waaronder voor Hi en Dubbelfris. Maar de meest bekende is waarschijnlijk de reclamespot van Andrélon, waarin Poeschmann onder andere naakt over een voetbalveld rent. Ook deed ze vrijwilligerswerk bij Emma TV en acteerde ze in producties van studenten van de filmacademie. Verder was ze te zien in videoclips van David Guetta en Yes-R. In 2008 rondde Nadia Poeschmann haar bachelor af. Tijdens haar studie had ze zich gespecialiseerd in Televisie en populaire cultuur en haar afstudeeronderzoek ging over schoonheidsidealen in metarmorfoseprogramma’s.

Presenteren

In 2008 maakte Nadia Poeschmann ook haar presenteerdebuut op televisie. Samen met Kee Huidekoper presenteerde ze ‘Trick & Treat’ op Veronica. Daarnaast werkte ze achter de schermen als camerajournalist, reporter en redacteur bij de VARA. In 2010 was ze wekelijks te zien in ‘Films & Sterren’ op RTL 4 en RTL 5, waarbij ze haar mening gaf over films. Een jaar later kwam ze bij MTV terecht waarbij ze samen met Tess Milne wekelijks ‘MTV Was Here’ presenteerde. In het najaar van 2012 stapte Poeschmann over naar PowNed, waar ze fulltime aan de slag ging als verslaggever voor PowNews. Hierbij deed ze niet alleen de verslaggeving, maar ook de voormontage en item-regie en naar eigen zeggen heeft ze er dan ook veel geleerd. In 2014 presenteerde Poeschmann Snow Magazine op RTL 4 en Motorplus Roadtrip op RTL 7.

Acteren

Nadia Palesa Poeschmann speelde naast haar werk als presentatrice ook in films en series. In 2011 vertolkte ze een hoofdrol in de serie Moordvrouwen op NET 5. Ook speelde ze een jaar later in de films ‘Nog Eenmaal Verliefd’ en ‘Shouf Shouf Zombibi’. Veel mannen zullen Nadia Poeschmann kennen van de bekende fotoshoot in de FHM en zullen geen probleem hebben met het zien van haar in haar bikini tijdens Expeditie Robinson 2014. Wat vond jij van de deelname van Poeschmann aan Expeditie Robinson? Reageer dan hieronder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code