Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Milouska Meulens

Milouska Meulens presenteert het Jeugdjournaal. Meulens werd op 24 juni 1973 geboren op Curaçao. Omdat haar ouders niet konden kiezen waar ze wilde wonen (haar vader woonde graag op Curaçao, haar moeder juist graag in Nederland), gebeurde het dat Meulens tussen haar vijfde en elfde heen en weer reisde tussen Curaçao en Nederland. Daardoor zat ze op elf verschillende scholen. In Nederland kreeg ze een fascinatie voor de nieuwsvoorziening. Het ANP nieuws op de radio speelde ze na en ze tikte haar eigen ANP-nieuwsberichten.

Journalistiek

Milouska-MeulensHaar studiekeuze was dan ook snel gemaakt: na de middelbare school begon Milouska Meulens in 1993 aan haar studie aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Tijdens haar studie liep ze stage bij het televisieprogramma Middageditie. In 1997 studeerde ze af. Na haar afstuderen deed ze ook nog verscheidene dingen voor tv, zo sprak ze de stem in van Bert’s Yellow Cab en was ze samensteller bij Wordt Vervolgd. Ook zat ze in de redactie van verscheidene programma’s. Eerder al was ze onder meer redacteur bij Bloed, Zweet en Tranen (VARA) en Kinnokiepert op Kindernet. Haar journalistieke werk beperkte zich niet tot de Nederlandse grenzen: van 1998 tot 1999 was ze een jaar lang in dienst als verslaggever van de krant Beurs- en Nieuwsberichten op Curaçao en zette TeleCuracao op, het eerste Nederlandstalige televisiemagazine van Curaçao. Na haar terugkeer in Nederland ging ze weer achter de schermen werken voor televisie, ditmaal als redacteur bij Zembla.

Jeugdjournaal

In het najaar van 2000 trad Milouska Meulens in dienst bij het NOS Jeugdjournaal als redacteur. Gedurende haar tijd als redacteur van het Jeugdjournaal viel het Meulens op dat wanneer de vaste presentatoren van het Jeugdjournaal ziek of op vakantie waren, de presentatoren van het Journaal in kwamen vallen. Meulens snapte dit niet goed, omdat het Jeugdjournaal voor kinderen bedoeld is en dus voor hen leuk moet zijn om naar te kijken. Haar baas reageerde positief op haar opbouwende kritiek en stelde voor dat Milouska zelf ging invallen. En zo geschiedde: ze viel in wanneer de vaste presentatoren ziek of op vakantie waren. In 2003 werd zij een van de vaste presentatoren van het Jeugdjournaal. Naar eigen zeggen stelt Meulens hoge eisen aan zichzelf. Het eerste jaar dat ze begon met presenteren twijfelde ze dan ook om te stoppen, omdat ze zich nog niet comfortabel voelde voor de camera. Na enkele maanden was ze echter gewend en wilde ze absoluut niet meer stoppen. Mensen die het nieuws kijken verwachten waarschijnlijk vaak dat de nieuwslezer alleen maar het nieuws voorleest, toch is dat zeker niet het geval. Het werk van Meulens is zeer gevarieerd: ze bedenkt zelf de onderwerpen, schrijft de teksten en monteert de beelden.

Privé en toekomst

Milouska Meulens heeft op het moment van schrijven een relatie met Joris Marseille, die eveneens werkzaam is bij het NOS Jeugdjournaal, namelijk als verslaggever, presentator en eindredacteur. Meulens is moeder van twee kinderen en vegetariër. Voor de toekomst zou ze graag nog radio willen leren maken. ‘Door radio word je niet afgeleid door het beeld. Het gaat om de taal en het contact’, aldus Meulens. Verder houdt ze zich niet bezig met wat ze in de toekomst nog allemaal zou willen doen, omdat ze met veel plezier bij het Jeugdjournaal werkt en het daar erg naar haar zin heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code