Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen is een RTL-presentatrice en voormalig TMF-vj en soapactrice. Witzenhausen werd op 10 juli 1985 geboren in Amsterdam, als dochter van advocate Astrid Holleeder en galeriehouder Jaap Witzenhausen. Voor RTL presenteerde zij onder meer Ja, ik wil… een taart, Topchef Academy en RTL Boulevard.

Persoonlijk

Witzenhausen heeft twee kinderen, een zoon en een dochter, met tattoo-artist Tycho Veldhoen. Het koppel is in 2015 na een relatie van zeven jaar gescheiden.

Witzenhausen is nu samen met haar vriend Philip. Hij is werkzaam als videoproducer. Met Philip bewoont ze een voormalige kaasboerderij. Ze liet de boerderij grondig renoveren, maar in april 2019 liet Witzenhausen weten dat de aannemer haar had opgelicht. De badkamer vertoonde zo veel gebreken dat de presentatrice niet langer van zijn diensten gebruik wilde maken. Over de betaling zijn zij in overleg.  

Jeugd & opleiding

Witzenhausen groeide op in Amsterdam, waar zij in 2004 aan het Vossius Gymnasium haar gymnasiumdiploma behaalde. Daarna ging zij moeder Astrid achterna en studeerde zij twee jaar rechten. Uiteindelijk koos Witzenhausen voor haar televisiewerk bij TMF.

Carrière

Miljuschka Witzenhausen werkte vanaf februari 2005 tot oktober 2007 voor TMF. Voor de jongerenzender presenteerde zij Re-action, samen met Nikkie Plessen en Valerio Zeno, De Dag Top 5, Kweekvijver, TMF op Weg en de TMF Awards in 2006 en 2007.

In 2008 was Witzenhausen voor het eerst als soapactrice te zien, eerst op internet in Sound en later dat jaar in BNN’s Onderweg naar Morgen als Jacqueline Brunel. Laatstgenoemde rol zou zij tot januari 2010 vertolken.

Voor het regionale TV Noord-Holland presenteerde Miljuschka Witzenhausen in 2008-2009 Op safari.

In 2009 presenteerde Witzenhausen de Radiobitches Awards, een vakprijs die tussen 2007 en 2011 aan vrouwelijke radiomakers werd uitgereikt.  

Voedingsdeskundige

Na Onderweg naar Morgen verdween Miljuschka Witzenhausen, onder meer vanwege haar zwangerschap(pen), enkele jaren grotendeels van het televisiescherm, tot zij in 2014 op SBS6 bij Shownieuws als voeding- en lifestyledeskundige aanschoof. In 2015 kreeg Witzenhausen zelfs haar eigen programma op kookzender 24Kitchen, Miljuschka’s Food Trucks. Ook Miljuschka’s Street Food Vietnam en Miljuschka in Japan werden in 2018 en 2019 op 24Kitchen uitgezonden.

Sinds 2016 is Witzenhausen bij RTL Boulevard te zien als gezondheids- en voedingsdeskundige. Dat jaar presenteerde zij op diezelfde zender ook Ja, ik wil… een taart, samen met John Williams. Vanaf 2017 staat Witzenhausen onder contract bij RTL en presenteert zij programma’s als Topchef Academy, de weekendeditie van RTL Boulevard en De Chocolade Show. Als deelnemer was zij te zien in onder meer Een goed stel hersens en Dance Dance Dance.

Miljuschka Witzenhausen schreef meerdere kookboeken, zoals Lekker Miljuschka en Miljuschka’s food trucks. Sinds november 2018 schrijft zij bovendien voor magazine Flair meerdere keren per maand een column.

Nichtje van Willem Holleeder

Miljuschka Witzenhausen laat zich maar sporadisch uit over haar moeder Astrid Holleeder, haar beruchte oom Willem en de rechtszaak waarin Astrid tegen hem getuigt. Toch laat Witzenhausen in november 2018 op Instagram over haar moeder weten: “Het is haar gelukt om binnen vrij lastige omstandigheden mij veilig te laten voelen, zelfvertrouwen te geven en onder haar liefdevolle toezicht mijn vleugels uit te laten slaan.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code