Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Michiel Herkemij

Michiel Herkemij werd in 1964 geboren. Van 1982 tot 1987 studeerde hij ondernemingsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Na het behalen van zijn master diploma diende Herkemij opvallend genoeg nog als luitenant bij de Koninklijke Marine. Nadat hij zijn diensttijd had afgerond, is Herkemij begonnen met werken in de financiële sector bij zowel de banken ABN Amro als Rabobank. Van 1993 tot 1994 heeft Herkemij een opleiding gevolgd bij het IBO in Zeist. Van 1996 tot 1997 heeft hij tevens een algemene marketingopleiding gevolgd. Na het volgen van verschillende opleidingen kon de loopbaan van Herkemij met meerdere diploma’s op zak pas echt beginnen.

De Loopbaan van Michiel Herkemij

Michiel HerkemijMichiel Herkemij heeft een uitgebreid Curriculum Vitae opgebouwd in de loop der jaren. In 1994 begon hij als Marketing en Sales director bij British American Tobacco in Londen. Hier heeft hij tot 1996 gewerkt. In het jaar daarop bleef hij bij dit bedrijf, maar veranderde hij van zowel functie als locatie. Herkemij ging toen aan de slag als Algemeen Manager in de vestiging in Brussel. Na twee jaar werd hij bij dit bedrijf Commercieel Directeur in Madrid. Het blijkt maar dat Herkemij in de periode 1994-2001 in verschillende steden in Europa heeft gewerkt. In 2002 besloot hij om British American Tobacco te verlaten en in Meppel, in zijn eigen land, aan de slag te gaan bij FrieslandCampina als Regionale Marketing directeur. Na een jaar in Nederland te hebben gewoond, kreeg Herkemij de  kans om bij hetzelfde bedrijf de functie van managing director aan te nemen in Guangzhou, China. Dat Herkemij internationaal van aard is, blijkt ook uit zijn volgende ondernemende stap, waarin hij CEO werd van het West-Afrikaanse Melkbedrijf, dat onder FrieslandCampina valt, maar gevestigd zit in Nigeria. Dit land beviel Herkemij wel, want na twee jaar werd hij in 2007 CEO van Heineken in ditzelfde land. Herkemij heeft dit gedurende drie jaar gedaan, tot hij in 2010 als CEO van Heineken aan de slag kon in Monterrey Area in Mexico. Na bijna twee jaar keerde Herkemij terug naar Amsterdam, waar hij CEO werd van Douwe Egberts Master Blenders 1753. Dit heeft Herkemij één jaar gedaan, tot het moment dat hij uitvoerend directeur bij Jacobite Ventures werd in januari 2013.

De overstap naar Vion Food Group

In november 2012 werd bekend dat Michiel Herkemij zijn werkzaamheden als CEO van D.E. Master Blenders 1753 neer zou leggen en verder per 15 januari 2014 zou gaan als topman van de VION Food Group. Als CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur gaat Herkemij de komende jaren een nieuwe strategische koers uitzetten die voortbouwt op de nieuwe foodstructuur en de kwaliteit van de producten van VION. De reden van het vertrek van Michiel Herkemij bij Douwe Egberts heeft te maken met een verschil van mening met de raad van commissarissen, die het bedrijf sneller wilde veranderen dan Herkemij dit wilde. Met zijn jarenlange internationale ervaring in de food and beverage sector, is het goed voorstelbaar dat Herkemij het als een uitdaging ziet om aan de slag te gaan bij een bedrijf waarvan de slogan ‘Passion for Better Food’ is.
Meer informatie is onder andere te vinden op het Linkedin-profiel van Michiel Herkemij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code