Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Marlijn Weerdenburg en Chris Zegers populairste mollen

Op donderdag 5 februari net voor aflevering 6 van Wie is de Mol speculeerde we al over het toeval dat de drie op Google het meest interessante kandidaten alle drie nog in het spel zaten. Grote kans dat we in deze personen zo geïnteresseerd zijn omdat we ze het meest verdenken. Toen werd dus duidelijk dat Marlijn Weerdenburg, Rik van de Westelaken en Chris Zegers op Google veruit het populairst waren. Nu zijn we twee weken verder en wat blijkt: Google’s ”mollen” overleven alle drie de twee daarop volgende afleveringen. Carolina kreeg na aflevering 5 meer verdenkingen dan Marlijn volgens de Wie is de Mol?-website van de AVRO/TROS, maar vloog diezelfde avond nog uit het spel. Nu zijn we twee weken verder en is het vanavond weer tijd voor een nieuwe aflevering van Wie is de Mol. Na het anticlimax op het einde van vorige aflevering die ontstond doordat Rik ervoor koos om een groepsvrijstelling te kopen, zitten alle kandidaten nog steeds in het spel. Een leuk moment dus om Google nog eens te raadplegen.

Interesse gemeten door Google


In deze grafiek zie je de interesse naar de vijf overgebleven kandidaten. Op 5 februari is duidelijk te zien dat Chris, Marlijn en Rik het meest interessant zijn. Naar Margriet werd meer dan de helft minder gezocht dan hen en ook naar Martine werd een stuk minder gezocht. Op 12 februari is te zien dat Margriet en Martine nog verder wegzakken in de grafiek. Terwijl er tussen Marlijn en Chris vrij weinig is veranderd, is ook naar Rik de interesse enorm afgenomen.

Het is leuk om nog even in te zoomen op Google ’s drie meest populaire kandidaten van 5 februari. Daar is dus te zien dat de interesse rondom Chris, Rik en Marlijn heel dichtbij elkaar ligt. Een week later op 12 februari is er heel wat veranderd: Rik is nog maar half zo interessant als Marlijn en Chris. Het wordt al wat spannender dus.. Misschien heeft het te maken met het feit dat Rik in aflevering 7 niet zo’n indrukwekkende mol-speech gaf of doordat hij ervoor koos om alle kandidaten te laten blijven. Feit blijft dat het natuurlijk interessant is dat het verschil in interesse zo beduidend is veranderd in zo’n korte tijd. Kunnen we Rik dan misschien afschrijven als mol?

Populariteit op Google of verdenkingen op AVRO/TROS?

Nu is het natuurlijk ook interessant om te kijken wat de website van de AVRO/TROS ons kan vertellen over welke kandidaten het meest verdacht worden en of dit overeenkomt met wat Google ons kan vertellen over de interesse naar die kandidaten. Op de website van de AVRO/TROS is na aflevering 7 te zien dat de verdenkingen van het publiek niet overeenkomen met de interesse naar de kandidaten op Google. Rik is met 33% van de stemmen de populairste mol, Chris volgt met 26% van de stemmen en op nummer drie staat deze keer Margriet met 17% van de stemmen. Margriet komt op Google niet voor, maar de verdenkingen van de kijkers zijn te begrijpen. Ze was natuurlijk ook wel erg eng vorige week: ‘’You look at my face… You remember it…’’ Tegelijkertijd was haar acteerwerk juist heel slecht wanneer ze haar medekandidaten probeert te overtuigen dat Martine de zwarte vrijstelling heeft, ‘’Ik heb dat ding gezien’’ zegt ze. De montage zet daar dan natuurlijk een gezellig muziekje onder om het effect te versterken. Al bij al zijn de zoekers op Google niet onder de indruk wat resulteert in weinig query’s naar Margriet. Margriet achterwege gelaten, blijkt 12 februari alsnog dat de volgens de kijkers meest verdachte kandidaten niet ook het populairst zijn op Google. Rik in plaats van Chris is het meest verdacht door de kijkers. Echter, twee weken geleden vloog een van de kandidaten die de kijkers op de wie is de mol?-site het meest verdacht vonden eruit. Op Google was Carolina juist totaal niet populair.

Rik afschrijven als mol zullen we dus toch nog maar niet doen. Als iets na al deze seizoenen Wie is de Mol? duidelijk is geworden, is het dat tunnelvisie niet verstandig is. Feit blijft in dit geval wel dat Carolina eruit vloog na aflevering 6 en dat zij tegelijkertijd op Google het minst populair was, terwijl de drie meest populaire kandidaten nog in het spel zitten. Is interesse op Google dan misschien een betrouwbaardere bron dan verdenking van de kijkers? Wie zal het zeggen.. In ieder geval vertelt Google ons deze week dat Chris en Marlijn de twee populairste kandidaten zijn en dat Martine en Margriet het minst populair zijn. Vanavond zullen we zien of we ook daadwerkelijk van een van de twee laatstgenoemde dames afscheid gaan nemen. Spannend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code