Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Marlijn populairste mol

Het is weer donderdag. Vanavond alweer tijd voor de negende aflevering van Wie is de Mol? En daarnaast dus ook weer tijd om Google te consulteren. Vooral omdat vorige week voor de tweede keer na elkaar de persoon naar wie het minst gezocht werd op de zoekmachine naar huis ging. Zoals was ‘’voorspeld’’ moest Martine het strijdtoneel verlaten. Wat kunnen we deze week dan verwachten?

Gemeten door Google

Als we er weer vanuit gaan dat de op Google minst interessante persoon naar huis gaat, zouden we vanavond afscheid moeten nemen van Martine.. Zij hangt immers op 19 februari en de periode net daarna (dus na aflevering 8) helemaal onderaan in de grafiek. Onze drie meest populaire ‘’mollen’’ van 5 februari hangen nog steeds met drieën bovenin de grafiek, maar er is wel een duidelijk daling zichtbaar voor de interesse naar Rik. Hij blijft op precies hetzelfde niveau terwijl de andere drie kandidaten stijgen. Was vorige week Chris nog het populairst, deze week is Marlijn populairder dan Chris. Zou Marlijn dan de mol zijn? Volgens de kijkers die stemde op de officiële WIDM-site niet. Marlijn wordt met 17% van de stemmen zelfs als minst verdacht gezien. Echter, kunnen we dit wel serieus nemen? De week dat Carolina een van de meest verdachte personen was volgens de kijkers, vloog zij uit het spel. 

Zoals eerder al gezegd, interesse naar een kandidaat kan natuurlijk niet gelijk worden gesteld aan verdenking of het zijn van de mol. Marlijn is volgens de stemmers op de WIDM-site weinig verdacht geweest, maar stond op Google’s interesselijstje altijd (bijna) bovenaan. Om nog even in de Marlijn-tunnel te blijven, is dit grafiekje interessant. Wanneer je zoekt op de naam van de kandidaat en daarachter ‘’is de mol’’, zien we op 19 februari een grote piek voor Marlijn. Nu dus wel letterlijk: ‘’Marlijn is de mol’’.

Zei ik dat echt hardop? Ja.

Maar om nog even extra verwarring in het spel te brengen en uit de tunnel te komen ook nog even het volgende (zie afbeelding): Op de Wikipediapagina van Chris Zegers werd op 18 februari ‘’de mol’’ achter Chris’ naam geplaatst, maar dat werd na vijf minuten weer snel verwijderd.. Heeft iemand hier meer informatie?

Wie is de Mol

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code