Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Marlies Dekkers

Marlies Dekkers is een Nederlandse lingerie ontwerpster die internationale faam geniet. In 1993 begon ze haar lingerie merk toen ze haar lingerielijn Undressed opzette. In 2002 opende Dekkers haar eerste winkel in Antwerpen en in 2004 opende ze haar eerste Nederlandse winkel in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Dekkers werd op 29 november 1965 geboren in Oisterhout.

Opleiding

Marlies Dekkers ging naar de huishoudschool en vervolgens naar de havo, hierna ging ze studeren aan de HBO kunstopleiding St. Joost in Breda. Tijdens haar studie won Dekkers in 1989 de Smirnoff Fashion Award met haar collectie. Hier studeert Dekkers in 1991 cum laude af. Voor haar eindproject maakte Dekkers een blotebillenjurk waar ze bekend mee werd en de Zeebelt prijs won voor beste student van alle kunstacademies in Nederland. De blotebillenjurk lijkt netjes aan de voorkant, maar liet aan de achterkant de billen van de draagster bloot. Tegenwoordig hangt de blotebillenjurk in het Rijksmuseum.

Marlies Dekkers

Marlies DekkersIn 1993 richtte Dekkers haar lingerielijn Undressed op met behulp van een subsidie van €16.000 die ze ontving van het ministerie van Economische Zaken. Het jaar daar op wint Dekkers de Dutch body fashion award en wordt ze benoemd tot lingerie draagster van het jaar. In 2002 besluit Dekkers om een lijn voor heren te lanceren (Undressed for men) en voor vrouwen een lijn voor op het strand (Sundressed), dit doet ze allemaal onder de merknaam Marlies Dekkers. In hetzelfde jaar opent Dekkers in Antwerpen haar eerste winkel. Later breidt Dekkers het merk uit en lanceert ze een lijn voor avondkleding (Nightdressed), een lijn voor meisjes van 15/16 jaar (Girls Collection) en een collectie voor grotere maten (Special Size). In 2004 opent Dekkers de eerste Nederlandse Marlies Dekkers winkel in de Witte de Withstraat in Rotterdam.  In 2005 wint Marlies Dekkers de Grand Seigneur, de hoogste modeonderscheiding van Nederland. In 2007 opent Marlies Dekkers haar tweede Nederlandse winkel in Amsterdam. Een jaar later opent Marlies Dekkers haar deuren in Den Haag en in Utrecht. Ook wordt de zwangerschapscollectie van Marlies Dekkers gelanceerd en deze wint meteen een CILA award in New York.

Exposities en shows

In 1997 krijgt Marlies Dekkers voor het eerst erkenning in de kunstwereld met een solo-expositie in de Kunsthal in Rotterdam. In deze expositie wilde Marlies Dekkers het innovatieve aspect van haar creatieve ontwerpen onder de aandacht brengen. In 2003 verschijnt het boek 33 propositions dat Dekkers samen met schrijfster Meghan Ferrill om het 10-jarig bestaan van het merk Marlies Dekkers te vieren. Het boek bevat 33 perspectieven op het leven. Dekkers heeft een modeshow georganiseerd in Museum Boijmans Van Beuningen om het boek te lanceren. In 2005 geeft Marlies Dekkers een gemaskerde show, onder de naam Bal Masqué, tijdens de Amsterdam International Fashionweek en vervolgens in de dierentuin in Antwerpen. In 2006 presenteert Marlies Dekkers haar eerste show in Parijs, waar ze de ‘Birds of Paradise’ collectie toont. In hetzelfde jaar opent de expositie voor eigentijdse kunst open/close gecreëerd door Dekkers. Tijdens Amsterdam International Fashion Week lanceert Dekkers haar Luna Park collectie, om de vijftiende verjaardag van het merk te vieren wordt er een spectaculair bal georganiseerd. De vijftiende verjaardag van Marlies Dekkers wordt tevens gevierd met een tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam. In 2008 presenteert Dekkers haar nieuwe collectie tijdens de Fashion Week in Parijs. Dit was al jaren een droom van Dekkers en aangezien er normaal geen lingerie getoond wordt tijdens de Fashion Week in Parijs een unieke kans. In 2013 ontving Dekkers de Rotterdam Promotie Prijs, ze ontving de onderscheiding uit handen van Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam.

Samenwerkingen.

In 2007 schrijft Marlies Dekkers samen met Heleen van Royen een boek, de bestseller Stout, over macht, succes en vrouwelijke seksualiteit. Hierna volgen meerdere samenwerkingen met verschillende bedrijven. In 2009 ontwerpt Dekkers een kristallen vaas voor Royal Crystal Leerdam. In 2010 begint Marlies Dekkers haar samenwerking met Pink Ribbon, later dit jaar gaat ze ook een samenwerking met de Bijenkorf aan. In 2011 werkt ze samen met ijsmerk magnum en nogmaals met Pink Ribbon. In 2012 ontwierp Dekkers een Fiat 500 en werkte ze samen met lingerieketen Hunkemöller.

Bed and breakfast

In 2013 opende Marlies Dekkers een luxe bed & breakfast (B&B), MD Bed & Breakfast, in Rotterdam. De B&B heeft een dakterras waarvan af je uitzicht hebt over heel Rotterdam, een sportschool met mogelijkheid tot het inhuren van een personal trainer, een sauna, luxe keuken, boodschappen- en personal shopping service en nog veel meer.

Privéleven

Marlies Dekkers, volledige naam Elisabeth Maria Johanna Dekkers, woont in Rotterdam. In 1996 trouwde Dekkers met studiegenoot en fotograaf Peter Wagenaar. Het stel kreeg in 1998 samen een dochter, Zilver, maar ging in 2006 uit elkaar. In 2010 kreeg Dekkers een relatie met componist Stephen Emmer. Na ruim 3 jaar ging het stel echter uit elkaar. Voor haar bedrijf reist Dekkers de hele wereld over en slaapt ze vaak in luxe hotels, maar ze gaat ook nog steeds graag naar de camping in Spanje als ze daar tijd voor heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code