Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Margareth de Wit

Margareth de Wit is samen met haar ouders en zus opgegroeid in Aalsmeer. Na het behalen van haar middelbare school diploma aan het Alkwin Kollege in Uithoorn is De Wit gaan studeren aan de Vrije Universiteit. Hier heeft ze de studie pedagogische en andragogische wetenschappen met een specialisatie in de richting onderwijskunde gedaan. In 1987 heeft De Wit deze studie cum laude afgerond. Vervolgens heeft ze haar Executive MBA o.a. aan de Ivy League Universiteit Wharton School of the University of Pennsylvania behaald. Momenteel is ze CEO van CBE Group office Amsterdam en lid van de board van de internationale CBE-Group.

Carrière

Margareth de WitIn haar jeugd heeft Margareth de Wit een hoop baantjes gehad, variërend van een krantenwijk tot administratieve functies o.a. bij de bloemenveiling in Aalsmeer. Tijdens haar studie heeft De Wit in een restaurant gewerkt en voordat ze in 1986 samen met Pim Pollen CBE oprichtte heeft ze drie jaar het management development programma van Schiphol Group opgezet en onderzoek gedaan naar de cultuurverandering bij de Luchthaven Schiphol. Naast CEO bij CBE office Amsterdam was De Wit vanaf 1997 tot en met 2013 tevens managing partner van U point BV. De Wit is daarnaast Master trainer bij Zenger Folkman, een Amerikaans bedrijf dat zich richt op high-impact leadership development en corporate training programs met als doel het verhogen van de productiviteit van werknemers, het versterken van betrokkenheid onder de werknemers en het verhogen van het rendement. De Wit is een expert op het gebied van leiderschapsontwikkeling en Human Resource Management (HRM). In haar huidige functie als CEO van CBE Group office Amsterdam houdt De Wit zich voornamelijk bezig met leiderschapsprojecten en het ontwikkelen van, en leiding geven aan, het bedrijf. Hierin vindt ze het vooral interessant professionals/leiders bewust te laten worden waar hun kracht zit en deze verder uit bouwen. De Wit geeft presentaties en trainingen op het gebied van leiderschapsontwikkeling over de gehele wereld.

CBE Group

CBE Group is een adviesbureau dat zich voornamelijk focust op strategieontwikkeling en –implementatie. Ze hebben vestigingen in negen landen verdeeld over vier continenten, Europa, Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Van daaruit werken adviseurs aan duurzame en uitvoerbare oplossingen voor onderwijs- en zorginstellingen, overheden en bedrijven. CBE GROUP verbindt mensen en organisaties en professionals ontwikkelen processen met als doel de implementatie van ambitieuze strategieën te versnellen. Het bedrijf is al meer dan 26 jaar actief op het gebied van ‘inspirerend leiderschap, excellente prestaties en duurzame groei’. Naast advies- en implementatiediensten biedt CBE Group leergangen en organiseert het evenementen als ‘Making Shift Happen’, het jaarlijkse internationale onderwijscongres. Omdat CBE Group een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau wil bereiken heeft het bedrijf een programma ontwikkeld op basis van hun kennis van twintig jaar wetenschappelijk onderzoek naar wat echt werkt in het onderwijs. Hiermee kunnen scholen zich ontwikkelen tot een High Performance School (HPS) waarin excellent onderwijs wordt gegeven, de focus is ligt op het ontwikkelen van talent en leerrendement en waarin uitstekende docenten en excellente schoolleiders binnen een innovatieve cultuur maatschappelijke (meer)waarde creëren.

Privéleven

In 1999 is Margareth de Wit in Venetië getrouwd met Pim Pollen. Het echtpaar woont in Amsterdam. In haar vrije tijd houdt De Wit zich graag bezig met muziek en kunst. Ze heeft ook bestuurdersfuncties bekleed bij Holland Festival, een internationaal festival voor theater, muziek, dans, opera, film en beeldende kunsten dat jaarlijks in Amsterdam gehouden wordt, en verscheidene kleinere theater groepen. Als vakantie land is Italië de favoriete bestemming.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code