Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Marco van Kalleveen

Marco van Kalleveen is Managing Director Domestics, Chief Transformation Officer en lid van de Raad van Bestuur van TNT Express. TNT Express is een van de grootste leveranciers van koerier- en express diensten ter wereld. Van Kalleveen werd geboren op 25 februari 1969. In zijn functie als bestuurslid van TNT Express is hij verantwoordelijk voor de transformatie en turnaround van de bedrijven van TNT in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Australië en Brazilië.

Studie

Marco van KalleveenMarco van Kalleveen komt uit een ondernemersgezin en besloot mede daarom om in 1987 in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit Business Economics te gaan studeren. Hij wilde graag iets met het bedrijfsleven gaan doen en Rotterdam was destijds daarvoor de best aangeschreven universiteit. Tijdens zijn studie was Van Kalleveen onder andere voorzitter van de Economy Faculty Association EFR. In 1993 had Van Kalleveen zijn Master in Business Economics op zak.  Van Kalleveen wilde graag verder studeren voor zijn MBA en het liefst bij de daarvoor best aangeschreven universiteit, te weten de Harvard Business School in Amerika. Toelating aan deze universiteit geschiedt op basis van een heel lang selectieproces, welke Van Kalleveen met succes heeft doorlopen.  In 1996 begon Van Kalleveen aan zijn Master of Business Administration (MBA), waar hij zijn eerste jaar met honors haalde. In 1998 studeerde hij af op MBA aan Harvard.

Carrière

Na zijn MBA begon Marco van Kalleveen in de Verenigde Staten bij McKinsey & Company, waar hij in 2004 in Amsterdam partner werd. Bij McKinsey adviseerde Marco senior management van grotere organisaties bij de bepaling van de strategie en het realiseren van transformaties. Van 2009 tot 2012 was hij Senior Vice-President bij Bain Capital in Londen. Kort daarna werd hij partner bij Bain & Company. In 2014 treedt hij toe tot de Raad van Bestuur van TNT. Gedurende zijn carrière heeft Van Kalleveen zich met name gericht op transformaties van organisaties.

Maatschappelijk

Marco van Kalleveen steunt verscheidene non-profit organisaties en zit in de adviesraad van de Rotterdam School of Management. Daarnaast heeft Van Kalleveen diverse bijdragen geleverd aan de VVD, waaronder aan de Commissie die het verkiezingsprogramma “Orde op zaken” schreef voor de Tweede Kamer in 2010. Voorts nam van Kalleveen deel aan de Commissie Halsema, die een gedragscode heeft opgesteld voor behoorlijk bestuur en toezicht in de semipublieke sector.

Privé

Marco van Kalleveen heeft veel in het buitenland gewoond. Zo woonde hij in Boston, Chicago, San Francisco en Londen. Hij is getrouwd met Birgit en woont momenteel samen met haar en zijn dochter in Amsterdam. Naast familie en werk heeft Van Kalleveen nog andere passies, zoals geschiedenis, politiek en sport. Zelf doet hij aan marathonlopen, zo nam hij verschillende malen deel aan de New York City Marathon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code