Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Kysia Hekster

Kysia HeksterKysia Hekster werd op 22 november 1971 geboren in Leiden. Hekster is de zus van Nederlandse historicus en hoogleraar Oude Geschiedenis Olivier Hekster. Nadat ze aan het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen haar Vwo-diploma behaalde, besloot ze om aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam maatschappijgeschiedenis te gaan studeren. Ze begon aan deze opleiding in 1990 en rondde haar studie in 1996 af. In het studiejaar 1994-1995 werd Hekster de voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond. Deze vakbond, opgericht in 1983, zet zich in voor lokale studentenvakbonden en bestaat uit een bestuur van vijf studenten. De LSVb heeft regelmatig vergaderingen en besprekingen met de bewindspersoon voor het hoger onderwijs, de Vereniging van Universiteiten en met de HBO-raad. Het voorzitterschap was voor Hekster de eerste stap richting bekendheid bij het Nederlandse publiek. Hoewel er weinig over haar privéleven geschreven is, krijgen wij het idee dat Kysia Hekster gelukkig getrouwd is maar blijkbaar niet veel kwijt wil aan de media over haar burgerlijke staat.

Loopbaan van Kysia Hekster

Van 1997 tot 1999 heeft Kysia Hekster gewerkt bij IKON Radio. Na twee jaar gewerkt te hebben bij dit radiostation, kreeg ze een baan aangeboden gekregen als buitenlandredacteur en verslaggever bij het Radio 1 Journaal. Dit was haar eerste baan als journalistieke verslaggever. Blijkbaar deed Hekster haar werk erg goed, want van 2005 tot 2008 werd zijn plaatsvervangend chef buitenland bij het NOS Nieuws. Hekster volgde in 2008 Peter d’Hamecourt op als correspondent van de NOS in Rusland. Sinds de zomer van 2012 is Kysia Hekster royalty-verslaggever voor de NOS. Zij volgde Marieke de Vries op, die deze functie verruilde voor een functie als correspondent in China. In 2008 vond er een grote wisseling plaats van standplaatsen bij het NOS Nieuws, waar de komst van Hekster naar Nederland onderdeel van uitmaakte.

De Poetin Show

In februari 2012 kwam het boek ‘De Poetin Show’ uit, geschreven door Kysia Hekster. In dit boek beschrijft ze hoe de president van Rusland, Vladimir Poetin, zijn optredens tot in de puntjes voorbereidde en dat al zijn mediaoptredens deel uitmaken van zijn mediastrategie. Ook beschrijft Hekster ook de andere kant van de machtigste man van Rusland, namelijk dat van de klokkenluiders en slachtoffers van zijn regime. Doordat Hekster Rusland-correspondent van de NOS was, kon zij precies beschrijven hoe dit in zijn werk ging. Het boek is te koop via bol.com en kost €17,95.

Nucleaire Top in Den Haag en Kysia Hekster

Hoewel Kysia Hekster verslag deed van het koninklijk huis tijdens de Nucleaire Top in Den Haag eind maart 2014, was ze natuurlijk nog steeds geïnteresseerd in de aanwezigheid van de Russische Delegatie. Dit blijkt uit een tweet op haar Twitter-account, waar Hekster een foto plaatste van de Russische president Poetin met onze Koning Willem-Alexander. Daarbij schreef ze: “De Russische delegatie mocht niet naar de G7, maar wel naar de koning”. Op deze foto komen haar twee vakgebieden goed samen, namelijk enerzijds onze Nederlandse koning en anderzijds de Russische president Poetin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code