Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Kenneth Berkleef

Kenneth BerkleefKenneth Berkleef is geboren in 1959 in het kleine plaatsje Moengo in Suriname. In Suriname woonde Berkleef zowel in de stad als in de binnenlanden bij zijn grootmoeder. Berkleef ’s grootmoeder deed namelijk zendingswerk voor de Hernhutters, een onderdeel van de Hervormde Kerk. Op zevenjarige leeftijd verruilt Kenneth Berkleef het zonnige leven in Suriname voor een leven in het koude Nederland. Gedurende het eerste jaar van zijn verblijf in Nederland woonde Berkleef samen met zijn moeder en vier zussen een tijdje in een piepklein kamertje in een pension aan de Keizersgracht in Amsterdam. Daarna heeft Berkleef samen met zijn familie op verschillende plekken in Amsterdam gewoond. Na de basisschool is Berkleef naar Gemeentelijke School voor HAVO aan de Zocherstraat gegaan, de grootste zelfstandige HAVO van Amsterdam gelegen aan het Vondelpark. Zijn middelbare schooltijd werd gekenmerkt door vrijheid en zorgeloosheid; tijdens en na school hangen in het aangrenzende Vondelpark, voetballen en veel meisjes versieren. Kortom, zijn jeugd was onbezonnen en vrij.

Hard werken wordt beloond

Na de middelbare school vertrok Kenneth Berkleef naar de pedagogische academie. Zijn periode op de pedagogische academie omschrijft Berkleef zelf als “drie jaar relaxed lerend en lol makend door het leven gaan”. Na de pedagogische academie besloot Berkleef dat het tijd was om echt serieus te worden. Hij nam het besluit een avondstudie VWO te doen aan het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam en ging, na het behalen van zijn diploma, rechten studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn avondstudie werkt Kenneth Berkleef bij de Sociale Verzekeringsbank. Een collega bij de Sociale Verzekeringsbank wees Berkleef op de mogelijkheid een opleiding tot belastingcontroleur te volgen. Dit besluit Berkleef naast zijn studie rechten te doen. Beide opleidingen heeft Berkleef met succes afgerond. Maar na al deze opleidingen had Berkleef nog niet genoeg van het studeren en hij besluit na het behalen van zijn doctoraal examen aan de Universiteit van Amsterdam de Inspecteursopleiding van de belastingdienst te volgen. Zijn harde werken werd beloond en na al deze opleidingen kon hij zich adjunct inspecteur der rijksbelastingen noemen.

Loopbaan

Na een aantal jaar gewerkt te hebben als adjunct inspecteur der rijksbelastingen besluit Kenneth Berkleef op 1 maart 1988 de belastingdienst te verlaten en zich als zelfstandig belastingadviseur te vestigen in Amsterdam. Naast zijn werk als zelfstandig belastingadviseur heeft hij zich ook beziggehouden met verschillende andere projecten. Zo was hij onder andere Business Development Manager en Member of the Board bij Interactive Systems Inc. en tevens een partner bij 4Sports, een door de FIFA gelicenseerde spelersmakelaar. Daarnaast was hij Business Development Manager bij 1-2 Focus Holding. Berkleef heeft in de afgelopen 30 jaar een zeer gevarieerd en uitgebreid zakelijk netwerk opgebouwd en heeft veel kennis en ervaring opgedaan op verschillende terreinen. Zijn know how betreffende fiscaal juridische, financiële, organisatorische, marketing & sales, ICT en product development aangelegenheden in het algemeen en in de sportwereld in het bijzonder, wordt zeer gewaardeerd. Hij is thans als Board Room Consultant verbonden aan bedrijven die actief zijn in de sport, alsmede de telecom -en kabelindustrie. Ook is als Marketing & Sales adviseur betrokken bij de exploitatie van het boek “Flame”, het eerste deel van de Divine Saga. Hiernaast is Berkleef investeerder in diverse onroerend goed projecten en in de Cone Penetration Technology (CPT) industrie. Berkleef is dus een man met een veelbewogen carrière.

Persoonlijke leven

Kenneth Berkleef heeft zijn echtgenote ontmoet tijdens zijn studie aan de pedagogische academie. Ze zijn inmiddels ruim drie decennia samen en ze hebben twee mooie en uiterst succesvolle dochters. De drie vrouwen in zijn leven hebben volgens Berkleef altijd gezorgd voor diepgang, stabiliteit en een heerlijk gevoel van welbehagen. Door hen, claimt Berkleef, heeft hij altijd het gevoel dat hij de wereld aan kan. In zijn vrije tijd houdt Berkleef ervan om te gaan salsa dansen, te gaan tennissen, in een trendy restaurant te eten of met zijn bootje door de Amsterdamse grachten te varen. Zijn vakanties brengt Berkleef het liefste door op Ibiza, in Toscane of in de VS, maar ook Bali, Singapore en Brazilië zijn voor hem favoriete vakantiebestemmingen. In de winter gaat Berkleef graag op wintersport om te snowboarden in plaatsen zoals Val Thorens, Ischgl, de Sella Ronda in Italië of in diverse locaties van Club Med. Kortom, Kenneth Berkleef is een enorme levensgenieter die hard voor zijn succes gewerkt heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code