Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Kay Nambiar

Kay NambiarKay Nambiar werd geboren in 1983 in Amsterdam. Samen met zijn broer Jesse, zijn neef Ivar Kommers en vriend Georgy Patrick vormt hij de band Valerius. Beide broers zijn zowel zanger als gitarist, Kommers bespeelt de basgitaar en Patrick de drums. Doordat de bandleden van Valerius regelmatig te vinden waren in een studio bij het Valeriusplein in Amsterdam, besloten ze om hun band hiernaar te vernoemen. Dat Kay en Jesse broers zijn, is te zien aan hun exotische uiterlijk. Hun vader is afkomstig van de Fiji-eilanden en heeft geruime tijd in Amerika gewoond. Beide broers hebben een Amerikaans paspoort en bezoeken de Verenigde Staten regelmatig. De Amerikanen reageren over het algemeen erg goed op hun muziek, maar vooralsnog zijn hun plannen om eerst Nederland te veroveren.

Kay Nambiar relatie

Momenteel is Kay Nambiar niet op zoek naar een relatie. Hij omschrijft zichzelf als een onrustig persoon die veel bezig is met zijn eigen ontwikkeling. Vooral in Indonesië is Valerius erg populair en zij gaan hier regelmatig naartoe om optredens te geven. Nambiar en zijn andere bandleden vermaken zich hier prima. Toen zij een keer na een optreden terugkwamen in het hotel waar ze verbleven, lagen er vier schaars geklede meisjes op hen te wachten in het zwembad. Nambiar beschrijft deze ervaring zelf als “erg leuk”.

Expeditie Robinson 2014

In 2014 deed Kay Nambiar mee aan Expeditie Robinson 2014. Hij omschrijft deze ervaring als erg zwaar. Vooral het weinige eten was voor Nambiar afzien. Soms at hij maar een halve kokosnoot per dag, wat voor een volwassen man natuurlijk niet genoeg is. Het feit dat hij ondanks te weinig eten en niet voldoende slaap toch alles aan kon, heeft hem versteld doen staan. Zelf denkt hij dat dit door de grote hoeveelheid adrenaline komt. Na afloop van de expeditie merkte Nambiar dat hij erg was afgevallen. Omdat hij naast zijn muzikale carrière ook model is bij Ulla Models, is hij direct gaan trainen. Het feit dat hij zichzelf te mager vond, geeft aan hoe ijdel hij is. Dit is overigens iets waar Nambiar zich niet voor schaamt.

Carrière als model

Naast een succesvolle muzikale carrière, is Kay Nambiar ook model bij Ulla Models en A Million Faces. Vooral de fotoshoot met een kitten voor de Cosmopolitan in oktober 2013 is bij veel dames goed in de smaak gevallen. In de kerstcampagne van 2014 van Hunkmoller is Nambiar ook te zien, samen met onder andere Silvie Meis.

Vriendschap met Freddy Tratlehner

Tijdens Expeditie Robinson 2014 had Kay Nambiar een groot geheim, dat pas aan het einde van de expeditie naar buiten kwam. Samen met Freddy Tratlehner hebben zij gedurende het hele spel verzwegen dat zij al heel erg lang beste vrienden zijn. Pas aan het einde van de expeditie gaven ze dit toe aan hun mede expeditieleden, die hier heel erg verbaasd over waren. Gedurende de hele expeditie hebben zij dit voor hen kunnen verzwijgen en samen zijn zij de halve finale in gegaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code