Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Jurriaan de Reijer

Jurriaan de ReijerJurriaan de Reijer werd op 15 december 1966 geboren in Papendrecht onder de naam  Jurriaan Michiel Marie de Reijer. Hij  groeide op in Drunen, waar hij op basisschool  “De Wegwijzer”  zat. Na zijn basisschooltijd begon De Reijer in 1978 aan zijn havo-opleiding in Drunen. Nadat hij dit behaald had, behaalde hij  in 1986 zijn Atheneum diploma  aan de Rijksscholengemeenschap in Den Bosch. De Reijers ambitie om in het bedrijfsleven te gaan begon al jong.  Als iemand vroeg wat hij wilde worden zei hij “directeur”,  waarop zijn vader hem vertelde  dat hij naar de  ”directeurenschool” moest gaan, destijds het 3-jarige programma aan de Nijenrode Business University. Dit advies heeft De Reijer opgevolgd en in 1990 rondde hij daar zijn bachelor Bedrijfskunde af. Jurriaan de Reijer is getrouwd met Susan de Keizer en samen hebben zij twee kinderen: Amber en Sebastian.

Carrière

Na de studententijd moest er geld verdiend worden. Samen met een studiegenoot heeft De Reijer een boek geschreven over de kunst van het solliciteren. Later werd dit “Nobiles”, een uitgeverij voor gidsen met bedrijfsprofielen. Inmiddels zijn deze projecten  overgenomen door de Telegraaf Media Groep.  Daarnaast werden er vanuit vestigingen in 7 landen andere bedrijfsgidsen uitgeven zoals “Top 100 UK companies”, “99 Top Unternehmen”, “Markante Ondernemers”, etc. .. De Reijer vond in de expansie naar andere landen en het creatieve proces van het verzinnen van nieuwe titels de grootste uitdaging. De uitrol van activiteiten vond plaats volgens een vast stramien; journalisten van de grootste zakelijke krant werden benaderd om in een samenwerking bijvoorbeeld de beste werkgevers, markante ondernemers of bedrijven van de toekomst te selecteren. Deze selectie werd vervolgens bezocht voor een diepte- interview, waarna de artikelen over de definitief geselecteerde  bedrijven steevast in een hardcover “bijbel voor het bedrijfsleven” gepubliceerd werd en via de betrokken bedrijven en betrokken krant uitgegeven. Hierbij moet gedacht worden aan Financial Times, Handelsblatt, etc.  Dankzij de bijdragen van de geselecteerde bedrijven en de publicatieopbrengsten bestond het grootste deel van de omzet uit winst. De Reijer besloot op zijn  29e levensjaar tot verkoop toen zijn financiële zekerheid verwezenlijkt was en de creatieve uitdaging minder werd. Na enkele jaren van reizen werden de eerste panden van de UvA aan de Oudezijds Voorburgwal  in Amsterdam gekocht en meteen in appartementsrechten doorverkocht, zonder echter de intentie te hebben zijn carrière in het vastgoed voort te zetten.

Vastgoed

Desalniettemin resulteerde deze stap in de renovatie van honderden woningen per jaar. De voorliefde voor monumentale binnenstedelijk vastgoed en het creatieve proces dat eraan te pas komt om oude gebouwen te behouden voor de toekomst, resulteerde  in  transformaties van ziekenhuizen, kloosters en scholen tot woningen in de grote steden. Daarnaast heeft De Reijer circa 200 nieuwbouwwoningen toegevoegd in de hoofdstad. De vastgoedactiviteiten werden grotendeels vanuit St Tropez geleid, waar Jurriaan de Reijer van 1999 tot 2004 woonachtig was. Ook ter plekke werd vastgoed ontwikkeld en in midden Frankrijk werden 150 villa’s aan een golfbaan op Domaines les Forges gebouwd. Sinds 2007 is de focus van De Reijer verlegd van grootschalige renovatie- en nieuwbouwprojecten naar privé beleggingen in bedrijf onroerend goed. De Reijer heeft  een aanzienlijke portefeuille opgebouwd in monumentale panden, kantoorgebouwen, bedrijfspanden en logistieke centra.

Renewable Energy Investments

Sinds 2012 is de focus van beleggingen verlegd naar investeringen in renewable energy investments,  die actief zijn onder Revest N.V.. De Reijer is vooruitstrevend op het gebied van solarprojecten en duurzame energie. Hij ontwikkelt, koopt en beheert Solarprojecten in het buitenland. De bijbehorende certificaten voor de groene stroom worden verkocht aan vervuilende bedrijven die verplicht zijn hun  vervuiling te compenseren met dergelijke certificaten.

Meer informatie is te vinden op het Linked-profiel van Jurriaan de Rijer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code