Achtergronden van bekende en minder bekende Nederlanders
 

Jetske Schrijver

Jetske Schrijver is in 1977 geboren in Rotterdam. Schrijver is bekend geworden als presentatrice bij het Amsterdamse kanaal AT5, waar ze onder andere het lokale nieuws presenteerde. In februari van 2014 werd het bekend dat Schrijver een overstap zal maken van AT5 naar RTL. Schrijver wordt hierdoor een van de nieuwe gezichten van RTL. We zullen veel van Schrijver gaan zien, dus wie is de persoon achter Jetske Schrijver eigenlijk?

Jeugd en studieJetske Schrijver

Jetske Schrijver is geboren in Rotterdam en groeit hier ook op. Na de middelbare school besluit ze echter Rotterdam te verruilen voor de hoofdstad van ons koude kikkerlandje, en gaat ze in Amsterdam studeren. Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde Schrijver Spaans en Europese studies. Beide studies doorloopt ze met succes. Nadat Schrijver haar bachelor in Europese studies en Spaans heeft behaald, besloot ze zich weer te keren tot Rotterdam. Schrijver besluit namelijk om haar Master te doen in Rotterdam, aan de Erasmusuniversiteit. Aan de Erasmusuniversiteit studeert Schrijver Journalistiek en Media met een specialisatie in televisienieuws. Schrijver’s voorliefde voor het televisienieuws blijkt dus wel uit haar studiekeuze.

Jetske Schrijver presentatrice

Bij de naam Jetske Schrijver hoort overduidelijk de term “presentatrice”. Ook al is Schrijver’s loopbaan als verslaggever en presentatrice pas relatief kort geleden begonnen, ze heeft zich al op meerdere aspecten van het presentatrice-vak bewezen. In 2006, na haar Master Media en Journalistiek, gaat Schrijver namelijk al aan de slag bij AT5 als verslaggever. In haar beginjaren bij AT5 verslaat Schrijver met name het misdaad- en meer politiek georiënteerde nieuws. Bij AT5 valt Schrijver wel in de smaak, en al gauw neemt Schrijver ook de presentatie van het AT5 nieuws voor haar rekening. Haar functie als verslaggever en nieuwslezeres combineert Schrijver een aantal jaar. Bij AT5 presenteert Schrijver naast het nieuws ook nog een aantal andere programma’s. Zo presenteert ze “Stadslicht”, een programma over de veranderingen in de taal op het schoolplein en op de straat, en “Scanner”, een misdaadprogramma van AT5. Hiernaast presenteert Schrijver ook “De Zwoele Stad”, een zomerprogramma, en “In de Buurt”.

In februari van 2014 werd het bekend dat Jetske Schrijver AT5 zal verlaten en zal verruilen voor  het landelijke en populairdere kanaal RTL. Bij RTL vervangt ze Daphne Lammers, die sinds april 2014 een van de vaste nieuwslezeressen is bij RTL nieuws. In april 2014 is Schrijver dan ook officieel begonnen bij RTL als presentatrice voor Editie NL en tevens als invalster bij RTL nieuws. Schrijver wordt dus een van de nieuwe gezichten van RTL. Schrijver was zelf erg enthousiast over de overstap van AT5 naar RTL. Ze geeft aan dat ze acht jaar met plezier voor AT5 gewerkt heeft, maar dat ze nu ook erg veel zin heeft om deel uit te maken van RTL.

Schrijver’s persoonlijke leven

Er is helaas nog niets bekend over een eventueel gelukkige partner in Jetske Schrijver’s leven. Een ding is echter zeker, als presentatrice bij RTL zal Schrijver waarschijnlijk aanbidders hebben door het hele land.

Kortom, Jetske Schrijver is een van de fresh faces van RTL. Houd Jetske Schrijver dus in de gaten; we gaan nog veel van deze vrouw horen!

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code